18. prosince 2014 • 14:36

Trenér Contra pomůže Getafe a odchází do Kuang-čou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Rumunský fotbalový trenér Cosmin Contra vyhověl neobvyklé žádosti svého zaměstnavatele Getafe a stal se trenérem čínského celku Kuang-čou R&F. Španělský tým se nachází ve špatné ekonomické situaci a od prodeje trenéra si slibuje výraznou finanční injekci.


Devětatřicetiletý Contra by měl podle webu Kuang-čou brzy dorazit do země a podepsat smlouvu. Spolu s ním by měl do třetího týmu uplynulé sezony čínské ligy zamířit záložník Míchel, jenž je v Getafe na hostování z Valencie.

"Jsem v Getafe jediný, kdo má nějakou nabídku. Navrhli mi, že bych tak mohl klubu pomoci. Nabízejí mi (v Kuang-čou) plat, který je pětkrát vyšší než ten, který mám teď," uvedl ve středu Contra, jenž Getafe trénuje od března.

Na lavičce Kuang-čou R&F se místo uvolnilo v polovině listopadu poté, co se Švéd Sven-Göran Eriksson rozhodl odejít do konkurenčního klubu Šanghaj East Asia.

Getafe patří momentálně ve španělské lize 13. místo, na němž ho od sestupové zóny dělí pět bodů. Kuang-čou se díky třetí pozici v čínské lize kvalifikovalo do předkola asijské Ligy mistrů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud