18. prosince 2014 • 22:50

Francouz: Jako na horské dráze - začátek úžasný, konec hořký

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nešťastný pátý gól, jež padá na vrub gólmana Pavla Francouze, rozhodl o osudu zápasu českých hokejistů se Švédy při jejich vstupu do turnaje Channel One Cup. A talentovaného gólmana, který patří k hlavním oporám v této sezoně skvěle hrajícího Litvínova, hodně mrzel.


"Bylo to pro mě osobně jako na horské dráze. Začátek byl úžasný a konec hodně hořký. Jsem z toho samozřejmě hodně zklamaný. Zápas jsme měli hodně dobře rozehraný, pak jsme trošku zlehkovážněli a dostali jsme během dvou minut tři góly," řekl Francouz novinářům.

"Ještě se nám podařilo jednou jít do vedení, ale bohužel jsme o to pak přišli ve třetí třetině. Nejvíc mě mrzí pátý gól, protože jsem šel celou dobu s tím hráčem, on vystřelil z velkého úhlu, já jak jsem schovával tu nohu, aby se přesně tohle nestalo, tak mi to tam trefil," popsal Francouz.

Kouč Vladimír Růžička chtěl mladého brankáře vidět v ostrém duelu před plnou halou. "Byl to velký zážitek, jen mě mrzí, že to má nakonec tak hořkou příchuť. Představoval jsem si to samozřejmě úplně jinak," přiznal posmutněle Francouz.

Mrzelo ho to i s ohledem na případný boj o místo ve výběru pro světový šampionát v Praze, který se zvolna blíží. "Je jasné, že mě hodně mrzí, jak to celé dopadlo. Ale už teď je to minulost, zpátky to nevezmu. Nemá smysl se v tomhle dál babrat, je třeba jít dál. MS je ještě tak daleko, že na něj nemá cenu vůbec myslet. I současný turnaj samozřejmě dost napoví, každý hrajeme o svoji šanci, do května je ale dost daleko."

Na porážce 4:6 našel z pohledu celého týmu i pozitiva. "Myslím, že jsme neukázali tak málo. Dali jsme čtyři góly Švédům, což je docela dobré. Ovšem to, že jsme bohužel o dva víc dostali, celkový dojem sráží, to ano," připustil Francouz.

Podle beka Ondřeje Němce však některé zásahy český tým Seveřanům do jisté míry sám nabídl. "Tak dobrý a zkušený tým, jako jsou oni, nás potrestal za tu laxnost. Přestali jsme je dohrávat. Hráli jsme třicet minut dobře a pak třicet minut katastrofa. Je to zklamání. Když si člověk zahraje před plnou O2 arenou, lidi udělali všechno, co mohli, aby nás podrželi. Za stavu 3:0 by to tak zkušený tým, jaký máme, měl udržet. Dostat ještě šest gólů doma, to je katastrofa," nezastíral Němec.

Jaké ponaučení si ze zápasu odnesl? "Nad tou druhou půlkou zápasu se musíme zamyslet. Nevím, zda hledat nějaká pozitiva, spíše je třeba odstranit negativa. Máme v Euro Hockey Tour čtyři prohry a už to v Soči musíme ukončit a taky konečně vyhrát," prohlásil odhodlaně Němec.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud