19. prosince 2014 • 19:42

Házenkářky Černé Hory titul z ME neobhájí, podlehly Španělkám

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Házenkářky Černé Hory neobhájí titul mistryň Evropy. V semifinále šampionátu v Budapešti podlehly Španělsku 18:19, když po nepovedeném začátku už nestihly dohnat sedmibrankovou ztrátu. Španělsko se o zlato utká s olympijskými vítězkami z Norska, které v severském souboji porazily Švédsko 29:25 a finále ME budou hrát posedmé za sebou.


Španělkám s výtečně chytající Navarrovou dokonale vyšel úvod zápasu, ve 23. minutě vedly 11:4, pak se ale jejich náskok začal tenčit. V druhé půli nedaly čtvrt hodiny ani gól, Černá Hora toho ale dokázala využít jen ke snížení na 13:16. V předposlední i v poslední minutě se pak obhájkyně zlata ještě přiblížily až na jediný gól, ale vyrovnat jim už soupeř nedovolil.

Španělky tak budou v neděli hrát o první evropský titul, dosud z ME mají jen stříbro z roku 2008, kdy je Norsko ve finále rozstřílelo třináctigólovým rozdílem. Poté však španělský tým získal bronz na MS 2011 i na olympijském turnaji v Londýně.

Norky potvrdily roli favoritek, Švédsko ve večerním semifinále ani jednou nepustily do vedení. Vyhrát evropský šampionát mohou už pošesté.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud