28. prosince 2014 • 17:37

Vedoucí Třinec porazil zásluhou hattricku Adamského Plzeň 4:1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Třince porazili v souboji dvou nejúspěšnějších týmů prosince Plzeň 4:1 a zaznamenali už šestou výhru v řadě. Hlavní zásluha připadla Martinu Adamskému, který utkání rozhodl hattrickem. Jednu trefu si připsal i nejlepší extraligový střelec Erik Hrňa. Plzeň po pěti vítězstvích v prosinci poprvé nebodovala.


Oceláři měli famózní vstup do zápasu a brzy je hřálo dvougólové vedení. Už po 76 sekundách je poslal do vedení Adamský, který si v přesilovce jako házenkářský pivot na brankovišti stáhl ze vzduchu kotouč odražený od zadního mantinelu a doklepl ho do branky.

Adamského zastihl úvod ve skvělé pohodě. Hned v dalším střídání na modré čáry vyškolil Moravčíka a plzeňského debutanta Polívku ve čtvrté minutě podruhé překonal švihem na vyrážečku. "Takové dva rychlé góly, to není nic příjemné. Potom jsem si ale sáhl párkrát na puk a už to bylo dobré. Nedá se říct, že bychom zaspali úvod, ale zkrátka jsme to schytali, že na nás chtěli vletět," řekl plzeňský brankář Patrik Polívka.

Plzeň se po hrozivém startu dokázala postupně zmátořit. Ještě do konce první části srovnala se soupeřem krok a ve druhém dějství už začala tahat za delší konec. Lékem na herní kocovinu Škody byl výborný pohyb, kterým se hosté od druhé dvacetiminutovky prezentovali. Johnson ve 24. minutě navíc v přesilové hře těsně před Hamerlíkem tečoval do sítě Sýkorovo nahození a domácí už si nemohli být jisti ani vedením.

"Věděli jsme, že Plzeň má poslední zápasy skvělou formu. Chtěli jsme na ně vlétnout a myslím, že se to opravdu povedlo. Vstřelili jsme dvě branky a uklidnili jsme se, ale od druhé třetiny náš výkon nebyl určitě dobrý," řekl třinecký obránce Vladimír Roth.

Sýkora totiž vzápětí předložil Johnsonovi puk jako na zlatém podnosu před odkrytou branku, ale hostující útočník těsně přestřelil. Domácí přežili i velké příležitosti Schleisse a Indráka, kteří sami před Hamerlíkem nedotáhli koncovku.

Plzni dal lekci z produktivity 63 sekund před koncem druhé části nejlepší extraligový kanonýr Hrňa, který po třineckém brejku nic nevymýšlel a z první uklidil Krepsovu příhru do sítě. "Druhá třetina byla rozhodující. Měli jsme tři velké šance, ale místo vyrovnání jsme v závěru dostali gól na 3:1," řekl plzeňský trenér Michal Straka.

Hosty ale definitivně položil na lopatky svým třetím gólem Adamský, který ve 45. minutě vystihl křížnou přihrávku Johnsona a sólo na Polívku zakončil bekhendovým blafákem. Třinec se pak takticky zatáhl do středního pásma a soupeře nepustil k žádnému ohrožení Hamerlíka. Až pár sekund před koncem mohl výsledek zkorigovat Johnson, ale svoji šanci nevyužil. "Myslím, že i přes ten povedený úvod jsme hráli docela dobře a je jen škoda, že nám tam toho víc nenapadalo," řekl Polívka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud