29. ledna 2015 • 10:52

Hokejová Sparta opět vzdá hold hasičům, záchranářům a policistům

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Sparty v pátek již pošesté vzdají hold pracovníkům Integrovaného záchranného systému. Stejně jako v předešlých letech zástupci pražského klubu na vybrané lednové utkání rozdali příslušníkům armády, hasičům, záchranářům a policistům tisíce vstupenek v hodnotě dva miliony korun. Zápas s Karlovými Vary navíc Sparta odehraje ve speciálních dresech, tentokrát reflexně žlutých, které budou následně vydraženy a výtěžek získá Nadace policistů a hasičů a Vojenský fond solidarity.


"V této sezoně jsme zvolili pro akci Sparta vzdává hold model, v kterém jsou patrony jednotlivých složek hráči, legendy a jejich potomci," uvedl Robert Speychal, výkonný ředitel Sportovního holdingu Praha, jehož je Sparta součástí. Klub chce tímto způsobech zviditelnit záchranné složky i mezi mládeží a dětmi.

Tvářemi letošní akce jsou útočník Jaroslav Hlinka se synem Tomášem, který působí ve druhé třídě sparťanské mládeže, a obránce Michal Barinka se synem Marcelem, jenž hraje za osmou třídu. Dalšími jsou členové Klubu legend Jiří Kochta s vnukem Tomem a Richard Žemlička se synem Ríšou.

Zápasu s Karlovými Vary, který tradičně začíná v 18:30, bude předcházet ceremoniál. Vedle techniky záchranných složek se na ledě představí příslušníci armády, policisté, hasiči, záchranáři se svými příběhy, které díky nim neskončily tragicky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud