30. ledna 2015 • 20:43

Litvínov ukončil vítěznou sérii Boleslavi, i díky gólům Lukeše

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Litvínova porazili ve 43. kole extraligy Mladou Boleslav 3:1 a ukončili tak sérii čtyř výher soupeře. Dvěma góly se na úspěchu Severočechů podílel František Lukeš. Litvínov tak využil zaváhání Třince a snížil náskok Ocelářů v čele soutěže na jedenáct bodů.


První příležitost utkání měl hostující Jarůšek, zblízka na Francouze ale nevyzrál. Další šanci si boleslavští připravili v 6. minutě, Hyka nebezpečně vypálil, domácí brankář jeho pokus vyrazil betonem. Na druhé straně střelou švihem prověřil Růžičku nejproduktivnější hráč soutěže Hübl, hostující brankář výtečně zakročil lapačkou.

Poté trefil Hanzl z pravého křídla boční síť a následně ve své druhé šanci nevyzrál na Růžičku, který se štěstím vyrazil puk ramenem. V 14. minutě se domácí ujali vedení. Kubát nahodil puk od modré čáry a Lukeš ho tečoval mimo Růžičkův dosah. Srovnat skóre mohl Hyka, který se individuálně prosadil přes Pavlíka, poté však ztroskotal na výborném domácím brankáři.

"Proti Boleslavi jsme si připsali 11 z 12 možných bodů, takže je to asi náš oblíbený soupeř. Dneska ale hráli opravdu výborně. Předtím porazili Spartu nebo Pardubice, takže to bylo těžké utkání," řekl Lukeš.

Severočeši zvýšili náskok v 25. minutě, kdy se po Jánského přihrávce trefil střelou mezi betony Lukeš a připsal si druhou trefu v zápase. Poté se proti Gulově tvrdém pokusu od modré vrhl Růžička po hlavě a puk vyhlavičkoval. V 29. minutě vystihl Petružálek rozehrávku hostí, obešel obránce, přihrál Ručinskému a ten bez problémů skóroval.

"Třetí gól zápas rozhodl. Když jedou Petružálek a Ručinský sami na jednoho obránce, tak se většinou nemýlí," řekl trenér hostů Marian Jelínek, který litoval neproměněných šancí svého týmu. "Začátek utkání byl vyrovnaný. Zkusili jsme být aktivnější, bohužel jsme neproměnili šance. Hned v první minutě jsme měli šanci, ale nedali jsme a pak jsme byli potrestáni," uvedl.

Mladoboleslavští bušili do litvínovské tvrze, ale ta odolávala díky výborné defenzivní práci všech hráčů včetně brankáře. "Dnes to bylo o štěstí, dali jsme tři branky a oni jen jeden. Rozhodl první gól, ten nás nakopl. Další branky ve druhé třetině nás uklidnili,“ řekl Lukeš.

V 42. minutě si udělal útočný výlet Chaloupka, nejprve se snažil rychle zakončit zpoza branky, poté se k němu puk odrazil znovu, ale i druhou šanci Růžička zneškodnil.

Hostům se podařilo snížit v 50. minutě, kdy Trška střelou švihem překvapil Francouze, kterému puk propadl pod lapačkou. "Byla to moje chyba, na modré čáře mi obránce udělal kličku, rozjel se na našeho obránce a vystřelil. Brankář asi moc ani neviděl. Je škoda, že Francouz neudržel čisté konto, vždy se snažíme mu pomoci," uvedl Lukeš, který měl v závěru blízko ke třetí vstřelené brance. Nabídnutou šanci ale nevyužil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud