30. ledna 2015 • 21:56

Lepší už to nemůže být, jásal Kucsera po výhře nad Třincem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Teprve svým třetím gólem v sezoně se sváteční kanonýr Lukáš Kucsera postaral o slastnou výhru vítkovických hokejistů 4:3 v derby s Třincem. Domácí tým si totiž skalp suveréna základní části mohl vychutnat před deseti tisícovkami diváků ve vyprodané ČEZ Aréně.


Třiadvacetiletý útočník zcela nečekaně rozuzlil vyrovnaný duel místo jiných hvězd. Kucsera v 56. minutě trefou z voleje zakončil parádní akci čtvrté vítkovické řady přes celé hřiště.

"Tam se to výborně založilo od Tomáše Pastora, který to posunul na Petera Húževku, a ten to poslal dál na Michaela Vandase, který to dobře zatáhl. Já jsem viděl tu dálnici na mě celou dobu a bylo jen dobře, že si toho Michael taky všiml. Ta střela mi docela sedla, takže bylo fajn, že to tam spadlo," řekl Kucsera novinářům.

Křídlo ze čtvrté vítkovické formace už v úterý přispělo jedním gólem k těsné výhře v Brně a teď gólový zápis zopakovalo i v prestižním moravskoslezském derby. Kucsera už se svou slabou střeleckou potencí začal trápit. "Teď mi to konečně sedlo. Já mívám šancí dost, je fakt, že někdy přijde takový útlum, že za zápas ani nevystřelím. Šancí mám dost, škoda, že mi to tam nepadá víc," řekl Kucsera.

Jeho střelecké peklo se dnes ale proměnilo v ráj. Rozhodnout ocelářské derby na domácím ledě před plnou halou dostalo Kucseru do euforie. "Lepší už to asi být nemůže. Atmosféra byla výborná. A až na tu první dvacetiminutovku, kdy nám nohy úplně nejezdily, to bylo výborné i herně," řekl Kucsera.

Vítězství nad suverénním lídrem soutěže je pro Ostravské další psychickou vzpruhou před koncem základní části. Tým učinil další důrazný krok k účasti v play off. "Třinec je top mužstvo, je skvělé, že jsme to tak zvládli. Mají tam samé výborné hráče. Dneska nám docela šly přesilovky a tím jsme rozhodli zápas," řekl Kucsera.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud