28. května 2015 • 10:13

Hráči Sevilly po triumfu v EL doufají v setrvání trenéra Emeryho

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Sevilly doufají, že na jejich lavičce i v příští sezoně zůstane úspěšný trenér Unai Emery, jenž je spojován s ochodem do Realu Madrid, AC Milán nebo West Hamu. Španělský klub ve středu pod jeho vedením obhájil triumf v Evropské lize, když v dramatickém finále ve Varšavě porazil 3:2 Dněpropetrovsk.


"Chtěli jsme tuhle trofej. Doufám, že Emery zůstane, ale já o tom nerozhoduju," řekl novinářům krajní bek či záložník Aleix Vidal. "Myslím, že je pro nás klíčový, je naším lídrem a skvělým koučem. Rádi bychom, aby byl s námi i v příští sezoně, ale bude to těžké, protože to je jeden z nejlepších trenérů na světě," konstatoval obránce Daniel Carrico.

Se svými spoluhráči doufá, že Emeryho přesvědčí k setrvání i možnost hrát v příštím ročníku Ligu mistrů, kam Sevilla jako vítěz EL postoupila. "Nikdo nemůže chtít víc, než hrát Ligu mistrů. Budeme nastupovat v té nejlepší soutěži a to by nám mohlo pomoci Emeryho udržet," uvažoval Portugalec Carrico.

Sám Emery je prý v andaluském klubu spokojený. Svojí budoucností se momentálně zabývat nechce. "Jsem tady šťastný, ale teď není čas bavit se o budoucnosti. Před dlouhou dobou jsem se naučil, že musíte žít přítomností a nemyslet na to, co bude. Chceme si teď užít náš velký úspěch," prohlásil třiačtyřicetiletý kouč.

Sevilla jako první v historii ovládla Evropskou ligu nebo jejího předchůdce Pohár UEFA čtyřikrát. "Tuhle soutěže milujeme a vítězství jsme si zasloužili. Předvedli jsme, že chceme růst a zlepšovat se. V tom bude klub pokračovat v Lize mistrů. Je velmi důležité, že jsme se tam dostali," řekl Emery.

Dněpropetrovsk dokázal v prvním poločase držet s favoritem krok. Od sedmé minuty vedl, pak se vzpamatoval ze dvou rychle inkasovaných gólů a těsně před pauzou ještě dokázal vyrovnat na 2:2. Výhru španělského týmu zajistil až v 73. minutě kolumbijský kanonýr Carlos Bacca.

"Věděli jsme, že finále bude náročné. Musíme soupeře pochválit, protože se dostal do vedení, donutil nás otáčet skóre a pak se sám vrátil do zápasu. Klíčem k úspěchu byla naše solidarita a jednota," uvedl záložník Éver Banega.

"Museli jsme tvrdě pracovat proti opravdu těžkému protivníkovi. Ale ani během soutěže jsme nehráli jednoduché zápasy. O přestávce jsme mluvili o tom, abychom se uklidnili a vyvážili útok a obranu," řekl Emery, jenž ocenil střelce dvou branek Baccu. "Je mimořádný. Je pořád hladový a stále si zvyšuje laťku," dodal bývalý kouč Valencie nebo Spartaku Moskva.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud