3. června 2015 • 11:21

Nahradit Horvátha v kabině nejde, řekl nový kapitán Limberský

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Obránce David Limberský stál s končícím Pavlem Horváthem u zrodu současné plzeňské éry a zažil s ním všechny úspěchy včetně tří titulů a dvou postupu do Ligy mistrů. Reprezentační levý bek převzal v této sezoně po čtyřicetiletém veteránovi kapitánskou pásku a je po něm lídrem týmu, nahradit Horvátha ale podle něj nejde.


"Pavel je prostě persona, která v Plzni nikdy v životě nebyla. Na hřišti se ho snažíme nahradit, ale v kabině se prostě nahradit nedá. Když se nedařilo, tak nás seřval a otočilo se to. V tom měl velké slovo," řekl novinářům Limberský. "A na hřišti prostě geniální fotbalista, který zrychluje hru. Na 30 metrů to dá s přesností na pět centimetrů," doplnil Limberský.

To, že po Horváthovi převzal kapitánskou pásku, je pro něj závazek. "Napodobit Pavla nejde, to je strašně těžké. Ale každý je jiný. Je nás tady více zkušených hráčů v kabině, kostra zůstává stejná, takže se to rozmělní mezi nás," uvedl jednatřicetiletý obránce.

Horváth prý měl na jeho kariéru velký vliv. "Strávili jsme spolu celou tu éru, zažil jsem s ním nejlepší část kariéry. Má velkou zásluhu na tom, že jsem se třeba dostal do reprezentace," prohlásil Limberský.

Horváth byl známý i jako velký šprýmař. "Z části to převezmeme já, z části třeba Rajty (František Rajtoral), šprýmařů máme v kabině až až," smál se Limberský. "Společných historek je hodně, ale většina z nich není publikovatelných," dodal.

"Vzpomínám, když jsem dostal pálivou mast do slipů a pak jsem byl v autě v zácpě a nemohl jsem nic dělat. To jsem ho hodně proklínal," popsal Limberský jeden z Horváthových vtípků.

Sám si z Horvátha také vystřelil. "Jednou jsem mu nastříhal ponožky, a když se do nich oblíkal, tak mu vylezla špička. To jsme se hodně bavili, ale byly prý nějaké drahé, tak taky nebyl nadšený," usmál se Limberský.

Nový kapitán Viktorie se i při úterní Horváthově rozlučce dočkal skandování "Limberský, ty jsi hovado", kterým plzeňští fanoušci začali v recesi zesměšňovat stejný pokřik sparťanského publika. To nemůže Limberskému zapomenout nafilmovanou penaltu a výroky v roce 2012 a při každém vzájemném duelu ho častuje nadávkami a pískotem.

"My jsme si ten pokřik rozjeli po zápase na Spartě sami v šatně a fanoušci se pak přidali. Od plzeňských fanoušků je to fakt příjemné," smál se Limberský.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud