27. listopadu 2015 • 22:16

Obří slalom SP v Aspenu ovládla Gutová před Bremovou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Švýcarská lyžařka Lara Gutová vyhrála obří slalom Světového poháru v Aspenu. Specialistka na rychlostní disciplíny zaútočila ze třetího místa po prvním kole a o desetinu sekundy porazila obhájkyni loňského prvenství Evu-Marii Bremovou z Rakouska. Třetí skončila italská vítězka úvodního závodu sezony v Söldenu Federica Brignoneová.


Gutová po prvním kole ztrácela téměř sekundu na nejrychlejší Mikaelu Shiffrinovou a domácí favoritka útočila na nejvyšší stupínek i ve finálové jízdě. V nájezdu do předposlední branky ale podjela a upadla. Švýcarce, jež má ve sbírce mimo jiné sjezdařské bronzy z letošního mistrovství světa a olympijských her v Soči 2014, tak k triumfu stačil druhý nejlepší výkon druhého kola.

Velkou chybu na trati totiž udělala i Brignoneová, která byla po první jízdě rovněž s velkým náskokem druhá. Bremová se naopak nejlepším časem druhého kola posunula z osmého místa na stupně vítězů. Vedle Shiffrinové nedokončila závod ani další domácí hvězda Lindsey Vonnová, jíž na trati v prvním kole vypnulo vázaní.

V americkém zimním středisku nebodovala ani jedna z českých reprezentantek. Martina Dubovská z předposledního místa na startu útočila na postup do 2. kola, na 37. místě ji nakonec od finálové třicítky dělilo 25 setin. Kateřina Pauláthová první jízdu nedokončila.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud