28. listopadu 2015 • 11:36

Ukrajince bude připravovat na Euro i hvězdný Ševčenko

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Bývalý hvězdný útočník Andrej Ševčenko pomůže ukrajinské fotbalové reprezentaci s přípravou na mistrovství Evropy. Devětatřicetiletý držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu starého kontinentu z roku 2004 se má připojit k realizačnímu týmu jako další asistent hlavního kouče Michajla Fomenka.


Domácím médiím to řekl dosavadní Fomenkův spolupracovník Olexandr Zavarov. Očekává, že Ševčenkův příchod přípravu oživí. "Přinese nové myšlenky," řekl Zavarov.

Ševčenko je s 48 góly v reprezentaci historicky nejlepším ukrajinským střelcem, za národní tým odehrál 111 zápasů. V kariéře zažil úspěšná angažmá v Dynamu Kyjev, AC Milán a Chelsea, s hraním skončil po minulém mistrovství Evropy v roce 2012 a dal se na politiku.

Už tehdy jej svaz oslovil s nabídkou vést reprezentaci, odmítl to však, neboť se v 36 letech cítil na takovou práci moc mladý a neměl potřebnou licenci. Od letošního března už jí ale disponuje.

Ukrajina postoupila na ME z baráže, v níž vyřadila Slovinsko. V hlavní části kvalifikace obsadil Fomenkův tým ve skupině C třetí místo za Španěly a Slováky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud