1. prosince 2015 • 16:38

Disciplinárka by měla incident v Chomutově řešit ve čtvrtek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Zřejmě ve čtvrtek bude disciplinární komise hokejové extraligy řešit incident z pátečního zápasu v Chomutově, po němž masér domácího týmu František Moščic napadl hokejkou dva útočníky Brna. Zástupci obou klubů měli svá stanoviska k této události odeslat do dneška, což se nakonec stalo. Kometa odeslala své vyjádření v předstihu a Severočeši dnes v podvečer.


Předseda komise Karel Holý předpokládal, že si vyjádření klubů převezme již dnes dopoledne. I když se tak nestalo, změnit termín jednání zatím neplánuje. Ve čtvrtek se tak bude disciplinární komise zabývat útokem maséra Moščice na dvojici David Ostřížek, Jakub Koreis.

Podle Holého bude komise řešit jen přečin člena realizačního týmu. Klub ani pořadatelská služba prý neselhaly. "Jedná se o selhání jedné osoby," podotkl Holý.

Severočeši podle všeho záznam celé situace svazu nezaslali, neboť v prostorách mezi šatnami, kde se incident stal, průmyslová kamera není. "Informací z tisku ale už máme dost," řekl Holý. Poukázal tím na fakt, že zástupci chomutovského klubu napadení hráčů Komety nepopírali.

Masér Pirátů může očekávat vysoký trest. Maximem je pokuta 500.000 korun a zastavení činnosti na 18 měsíců.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud