26. prosince 2015 • 20:31

Olomouc podlehla Plzni 1:3 a potřetí za sebou nebodovala

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Olomouce podlehli ve 30. kole extraligy doma Plzni 1:3 a potřetí za sebou nebodovali, což se jim stalo poprvé v sezoně. Západočeši se dočkali ve třetím vzájemném utkání v ročníku prvního zisku. Gólem a asistencí k tomu pomohl útočník Tomáš Svoboda, který sehrál za Indiány první utkání po příchodu na hostování z Komety Brno.


"Máme třetí porážku v řadě a ukáže se, jaké jsme mužstvo. Něco vzadu v hlavě tam je z loňska a sezona se nyní začíná lámat, takže musíme zabrat. Nesmíme si z toho dělat nějakou hlavu, makat dál a začít dávat góly," řekl kapitán Olomouce Martin Vyrůbalík. Účastník baráže o udržení z minulého ročníku má na sedmém místě na pozicích alespoň pro předkolo play off stále náskok 15 bodů.

Jako první zaměstnal domácího brankáře Vošvrdu olomoucký odchovanec Kratěna, jehož nahození ještě tečoval Bližňák. Na druhé straně udělal chybu Kudroč, ale Buc nabídnutou šanci nevyužil. Machovský chytil jeho pokus i nebezpečnou ránu Kucharczyka, Jergl z dobré pozice minul.

Olomouc měla více ze hry, plzeňský gólman odolával i po velké Hermanově možnosti. V závěru úvodní třetiny vyvrcholil tlak Hanáků při vyloučení Kratěny, ale ani téměř dvouminutové obléhání branky Západočechů domácím gól nepřineslo.

Na začátku druhé třetiny byl vyloučen za hrubost domácí centr Knotek, ale Olomouc soupeře do šance nepustila. Hned vzápětí hráli v početní převaze domácí, Buc ale osamocený nedokázal nedokázal vyzrát na Machovského. V dalším oslabení Olomouce pak Vošvrda kryl tvrdé rány Lva i Kadlece a nevyzráli na něj ani zblízka zakončující Indrák s Hrňou.

Ve 33. minutě už šli hosté do vedení. Hrňa našel Preisingera a po jeho střele Svoboda dorazil puk do odkryté branky. Hosté se do tlaku dostali díky čtyřem přesilovkám, které Olomouc sice přestála, ale Plzeň to dostalo na koně. Hanáci se snažili vyrovnat, ale dvakrát nechali volného Kubalíka. Vošvrda nejlepšího střelce vychytal a držel pro svůj tým jen jednobrankovou ztrátu.

Ve 43. minutě mohli domácí vyrovnat v přesilovce, ale po Vyrůbalíkově nahození se neprosadili Knotek, Buc ani Laš. O šest minut později se Hanáci dočkali. Řípa našel Vodného, proti kterému ještě Machovský zasáhl, ale proti dorážce kapitána Vyrůbalíka už neměl šanci.

Plzeň ale v 53. minutě opět vedla. Po Bližňákově akci se prosadil u pravé tyče bekhendem Lev. Tlak Olomouce pak otupilo Bucovo vyloučení, ale i v oslabení ohrozil Machovského Vyrůbalík. Při závěrečné power play domácích pojistil výhru Plzně do prázdné branky Poletín.

"Začali jsme špatně. V první třetině nás domácí zatlačili, dostali pod tlak a nás hodně podržel brankář Machovský. Od druhé třetiny jsme se zlepšili. Hru jsme srovnali a dokonce byli i lepší. Bohužel jsme přesilové hry neodehráli příliš dobře. Pořád jsme ale věřili, že otočíme zápas na vlastní stranu, což se nakonec povedlo," řekl trenér Plzně Michal Straka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud