3. května 2016 • 15:46

Příbram bude místo Tobiáše ve fotbalové lize zachraňovat Pulpit

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisty Příbrami už nevede trenér Pavel Tobiáš, kterého vedení klubu odvolalo. Na jeho místo přichází Martin Pulpit, jenž má pomoci Středočechy zachránit v nejvyšší soutěži. Aktuálně má Příbram o bod více než předposlední Olomouc.


"Situace v Synot lize je velice vážná. Musím co nejrychleji poznat mužstvo, za dva či tři tréninky budu vědět více," řekl Pulpit pro klubový web. Dnes už vedl trénink.

Devětačtyřicetiletý Pulpit v lize naposledy trénoval v roce 2013 Ostravu, následně byl v Živanicích a Zlíně a nedávno skončil v saúdskoarabském klubu Al Vataní. Dříve působil také v Mladé Boleslavi, Plzni, Žižkově, Olomouci, Mostu či Sokolově.

V Příbrami nahradí jednašedesátiletého Tobiáše, který vedl mužstvo od září 2014. V minulé sezoně slavil s týmem nečekaný úspěch v podobě pátého místa, což bylo druhé nejlepší umístění v historii klubu. Po letních změnách však Příbram na dobré výkony nenavázala a na jaře se dostala do velké krize, když z posledních 11 utkání získala jen pět bodů.

"V minulé sezoně vyšlo všechno, měli jsme i silnější tým. Nyní se nepovedlo dotáhnout do lepšího konce několik dobře rozehraných zápasů. Asi chyběly zkušenosti, to mě mrzí," řekl ČTK Tobiáš. "Majitel mi dnes oznámil své rozhodnutí. Teď si beru volno a po sezoně mi nabídne jinou spolupráci v Příbrami. Nyní je třeba řešit jen áčko," uvedl.

Zatímco Tobiáš se vyznačoval klidným trenérským stylem, nyní ho nahrazuje energický Pulpit, který by měl týmu dodat chybějící elán. Dříve už několikrát dokázal po svém příchodu tým pozvednout.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud