4. května 2016 • 21:45

Za A-tým Sparty si zahrál třetí Frýdek, sedmnáctiletý Christián

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Za A-tým fotbalové Sparty si zahrál třetí člen rodiny Frýdků. Po bývalém slavném záložníkovi Martinovi a jeho synovi se stejným jménem dnes v odvetě semifinále domácího poháru s Jabloncem nastoupil na posledních 17 minut další potomek slavné klubové legendy Christián. A v sedmnácti letech a třech měsících byl nejmladší ze sestavy sparťanských mladíků, kteří dostali šanci kvůli marodce A-mužstva před sobotním důležitým ligovým zápasem s Libercem.


"Splnil se mi sen. Zahrát si za Spartu tady na stadionu Letné, to je sen každého českého hráče. Byl to můj životní zápas a ohromný zážitek," řekl novinářům Frýdek, jehož celek prohrál 1:2 a po porážce 0:2 v úvodním semifinále byl vyřazen.

Před zápasem byl v kontaktu s otcem i bratrem, který se zotavuje ze zranění hlavy po faulu protihráče v nedělním ligovém duelu v Teplicích. "Táta říkal, ať hlavně nejsem nervózní, že si to mám užít. Zdůrazňoval mi, ať se nebojím hrát, že můžu jen získat. Brácha tu být nemohl, ale před zápasem mi psal a přál mi hodně štěstí," uvedl nejmladší z Frýdků. "A v kabině jsme si s klukama říkali, že třeba zkusíme vyhrát 3:0 a postoupíme do finále. Ale bylo to těžké," smál se Frýdek.

Rozdíl mezi mládežnickým a dospělým fotbalem byl podle něj obrovský. "Jak v rychlosti, tak celkově v síle. Je těžké se na to adaptovat. Velký problém byly standardky, protože u nás největší hráč měl metr a 80 centimetrů, zatímco u nich bylo pět hráčů kolem dvou metrů," řekl Frýdek.

Nejstaršímu jabloneckému hráči Danielu Silvovi Rossimu bylo o osmnáct let víc, jen o pár měsíců mladší je hostující kapitán Tomáš Hübschman. "Hrát třeba právě proti Hübschmanovi, který má za sebou top kariéru v top evropských klubech, to je paráda," uvedl Frýdek, který v této sezoně hraje za sparťanský výběr do 17 let. "Ještě mám tři roky v dorostu, zatím nikam nespěchám. Ale chtěl bych co nejdřív tady nastupovat," dodal.

Jeho snem je zahrát si po boku čtyřiadvacetiletého bratra. "Škoda, že nebyl zdravý, třeba by tady byl. Ale doufám, že to klapne a jednou si tohle splníme a zahrajeme si spolu," přál si.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud