5. května 2016 • 22:02

Jágr podepsal novou roční smlouvu s Floridou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čtyřiačtyřicetiletý útočník Jaromír Jágr prodloužil o další rok smlouvu s Floridou, v jejímž dresu byl v této sezoně NHL nejproduktivnějším českým hokejistou v soutěži.


Finanční podmínky kontraktu klub nezveřejnil. Před rokem slavný kladenský odchovanec podepsal smlouvu se základním příjmem 3,5 milionu dolarů a s bonusy se jeho plat vyšplhal až na 5,1 milionu dolarů.

"Na Floridě se nám líbí. Proto jsem rád, že jsem se s Panthers dohodl na prodloužení smlouvy o další rok," uvedl Jágr na facebooku. Na Floridu byl vyměněn loni v únoru z New Jersey.

Třetí nejproduktivnější hráč v historii NHL nasbíral v základní části tohoto ročníku 66 bodů za 27 branek a 39 asistencí. I díky němu Florida postoupila do play off, v němž ale hned v prvním kole prohrála s New York Islanders.

"Jaromír je hráč, co patří do Síně slávy a má za sebou vynikající sezonu po boku Aleksandera Barkova a Jonathana Huberdeaua," uvedl generální manažer Panthers Dale Tallon. "Jeho dosavadní výsledky hovoří samy za sebe. Byl ve skvělé kondici a jsme rádi, že bude v našem týmu i v příští sezoně," podotkl Tallon.

Vedení klubu si cení i toho, jaký má olympijský vítěz z Nagana a dvojnásobný mistr světa a dvojnásobný šampion Stanleyova poháru vliv na spoluhráče. "Jeho role je klíčová. Jsme rádi, že u nás bude pokračovat," řekl trenér Gerard Gallant, který věří, že v příští sezoně Florida uspěje i v play off.

Jágra čeká třiadvacátá sezoně v NHL. Dosud odehrál v základní části 1629 zápasů, ve kterých nasbíral 1868 bodů za 749 gólů a 1119 asistencí. Postupně vystřídal dresy Pittsburghu, Washingtonu, New York Rangers, Philadelphie, Dallasu, Bostonu, New Jersey a Floridy. Dalších 201 kanadských bodů (78+123) přidal v play off.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud