31. května 2016 • 10:06

Čtyřkajak se v dalším závodu SP vrátí k tradičnímu složení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Tradiční složení bude mít český čtyřkajak ve víkendovém závodu Světového poháru v rychlostní kanoistice v portugalském Montemoru. Do lodě usednou Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba, tedy muži, kteří ve čtyřkajaku vybojovali olympijský bronz z Londýna a kompletní sadu medailí z mistrovství světa. Z týmu tak protentokrát vypadl ve skvělé formě jezdící Jakub Špicar, kterého trenér Pavel Hottmar toužil zapracovat do sestavy.


Pro čtyřkajak to bude poslední možný mezinárodní test před olympijskými hrami v Riu. "Tradiční sestava z posledních čtyř sezon spolu ještě letos nestartovala. Je potřeba ji otestovat, protože dosavadní letošní výsledky čtyřkajaku nenaplnily očekávání," uvedl v tiskové zprávě Hottmar.

Vítěz domácích nominačních závodů kajakářů Špicar pojede tentokrát závody na singlkajaku na tratích 1000 a 500 metrů. V posledních závodech Světového poháru v Duisburgu a Račicích jel ve čtyřkajaku v druhé "díře", ale loď vždy dojela pátá. V Duisburgu byl zadákem Trefil, v Račicích Štěrba.

"Výkony čtyřkajaku se Špicarem jsou vzhledem k aktuální úrovni největších soupeřů z posledních let srovnatelné s dřívějšími, ale s tím se nelze spokojit. Konkurence v této disciplíně se v olympijské sezoně zvýšila, přibylo několik extrémně silných posádek," upozornil Hottmar.

S Australany, kteří vyhráli v Duisburgu a byli druzí v Račicích, se český čtyřkajak střetne i v Montemoru, další silnou posádkou budou domácí Portugalci. Vedle čtyřkajaku budou v Portugalsku startovat Dostál na K1 1000 m, Havel se Štěrbou pojedou na K2 1000 m a Filip Šváb na K1 200 m. Závody kvůli přípravě vynechávají deblkanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák a kanoista Martin Fuksa.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud