3. července 2016 • 20:00

Škarnitzl dojel na MS bikerů mezi poraženými, přesto byl hrdinou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ve výsledkové listině skončil hluboko v poli poražených s propastnou ztrátou na vítězného Nina Schurtera. Přesto se český biker Jan Škarnitzl stal jedním z hrdinů dnešního závodu na mistrovství světa v Novém Městě na Moravě. Před zaplněnou hlavní tribunou si i na 64. příčce vychutnal dojezd za stejně velkého aplausu, jehož se dočkali medailisté.


Brzy třicetiletý Škarnitzl jel výborný závod, během něhož se postupně prodral až na 15. místo. Jenže technické problémy ho připravily o jakékoliv naděje na dobrý výsledek. "Začalo mě trochu zlobit řazení, potom jsem spadl na úseku BMX, řazení pořád zlobilo, otevřela se mi spojka na řetězu, což jsem nevěděl, a poničila přehazovačku. A nakonec se mi přetrhl řetěz. Takové jsou závody, někdy to jde, někdy ne," řekl Škarnitzl.

Do depa to měl v tu chvíli daleko. Projel cílem předposledního okruhu, zvedl kolo nad hlavu, exhibičně se poklonil bouřícím divákům a zdálo se, že skončí. "Myslel jsem, že závod ukončím. Depo daleko, byl jsem bez řetězu... A do depa jsem ani nepospíchal, protože jsem si myslel, že už to ani nepůjde opravit. Ale mistráky světa se nevzdávají. A já to nechtěl balit tady před lidma, kteří byli vynikající," ocenil Škarnitzl.

Nakonec dojel. Skončil až v sedmé desítce a na Schurtera ztratil takřka 12 minut. "Byl jsem na mistrovství světa už dvakrát jedenáctý, tady jsem si to mohl vylepšit. Věděl jsem, že to dnes bude těžké, ale místy si tam šlo zrychlit. V předposledním kole jsem tam byl patnáctý, ale na desítku bylo pořád kousek. Šetřil jsem si něco na to poslední kolo, ale bohužel bylo vše jinak," litoval Škarnitzl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud