24. července 2016 • 18:00

Satoranský se před odchodem do NBA uspořádá dětský kemp

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtý český basketbalista v NBA Tomáš Satoranský bude ještě před odletem do zámoří předávat své zkušenosti nové generaci hráčů. Rozehrávač Washingtonu Wizards uspořádá 27. až 29. srpna v Praze na Folimance kemp pro děti.


Halu v Nuslích čtyřiadvacetiletý Satoranský velmi dobře zná, jelikož je odchovancem místního USK Praha. Teď se na důvěrně známou palubovku vrací, aby mladým hráčům pomohl v jejich rozvoji.

"S nápadem na kemp přišel můj agent Phillip Parun, který ho už nějakou dobu nosil v hlavě. Já jsem o tom chvíli přemýšlel a uvědomil jsem si, že by mě mohlo bavit podílet se s dětmi na radosti z basketu. Tím, že jsem byl hráčem Barcelony a teď se stávám hráčem Washingtonu, tak by kemp mohl být zajímavý i pro ně. Musím říct, že se na to těším," řekl Satoranský.

Víkendový program je určen pro chlapce a dívky od 13 do 18 let. Na každý den se může hlásit maximálně 30 dětí, aby se jim Satoranský s trenéry mohl plně věnovat. Celodenní program zahrnuje náhled do komplexní přípravy basketbalisty. V pondělí pak bude Folimanka patřit vybraným hráčům z elitních klubů, kteří mají nakročeno k profesionální kariéře.

"Připravujeme basketbalový program, zařadíme i posilovací věci. Chceme se bavit o tom, jak by se měl hráč připravovat na basketbalové aktivity, na téma životosprávy. Uděláme to spíš formou zábavy, než aby se na nás děti dívaly a poslouchaly nudné rozhovory," nastínil Satoranský.

"Já se budu spíš zapojovat do aktivit s dětmi než je trénovat. Od toho tam budou jiní. Myslím, že je to nejlepší model kempu, abych se na něm mohl aktivně podílet se všemi. Měl by být čas a prostor také pro otázky, aby děti zjistily, co je zajímá," dodal.

Registrace na kemp probíhá přes oficiální Satoranského webové stránky www.satoransky.com. Cena je 999 korun.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud