26. července 2016 • 22:54

Někteří hráči nepodali odpovídající výkon, řekl Ščasný

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenér fotbalistů Sparty Zdeněk Ščasný se po remíze 1:1 se Steauou Bukurešť v úvodním utkání třetího předkola Ligy mistrů nechtěl pouštět do kritiky hráčů. Přesto na tiskové konferenci uvedl, že někteří nepodali odpovídající výkon na stoprocentní hranici.


"Nechci se do toho pouštět takhle po zápase, nerad bych mluvil v prvních pocitech," řekl Ščasný na tiskové konferenci. "Ale u některých hráčů tam určitě nebyl výkon odpovídající takovému zápasu. Kdybychom zápas chtěli vyhrát výrazněji, což jsme mohli a měli, tak bychom museli podat výkony na hranici sto procent a to tam nebylo," dodal.

Sparta nad Steauou vedla díky brance Josefa Šurala a v prvním poločase měla i další šance, ale nevyužila je. "Trvalo nám dvacet, pětadvacet minut, než jsme se dostali do zápasu. Byla na nás patrná nervozita. Největší chyba byla, že jsme nepřidali další gól," uvedl Ščasný.

Po přestávce navíc domácí zcela odešli, hosté převzali aktivitu a Nicolae Stanciu z přímého kopu vyrovnal. "Druhá půle dobrá nebyla. Začali jsme špatně, nepomohla ani střídání a soupeř nás přehrával ve středu hřiště a přišlo potrestání. Je to 1:1, odveta je stále otevřená. Musíme ale být nebezpečnější a dát góly," prohlásil.

"Nemyslím si, že by nám došly síly. Soupeř začal hrát hodně vysoko a na riziko. My jsme nedokázali rozehrávat balony, protože v takovém případě nemůže být o nějaké výstavbě útoku řeč," přidal Ščasný. "Nedokázali jsme podržet míč. A my jsme silní, když držíme míč. A to ve druhé půlce nebylo," uvedl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud