26. července 2016 • 23:11

Plzeň doma s Karabachem uhrála jen bezbrankovou remízu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Plzně vstoupili do 3. předkola Ligy mistrů domácí bezbrankovou remízou s Karabachem. Ázerbájdžánského mistra sice přehrávali, ale těžko si vytvářeli šance. Nejblíže gólu byl v 63. minutě Michael Krmenčík, který po rohu trefil tyč. Navíc poslední čtvrthodinu dohrávala Viktoria bez vyloučeného stopera Jana Baránka, neboť dostal dvě žluté karty.


Za týden v odvetě tak musí Plzeň na hřišti Karabachu zvítězit, nebo uhrát remízu se vstřeleným gólem, aby se přiblížila postupu do elitní evropské soutěže. Karabach však v dosavadních pěti domácích zápasech v předkolech Ligy mistrů ani jednou neprohrál.

"Do odvety je to nadějný výsledek. Když tam dáme gól, tak postoupíme. Věřím, že doma oni víc vylezou a budou mít vzadu více okének a že nám to bude více vyhovovat. Hlavně, že jsme neinkasovali. Je to pořád padesát na padesát. Je to o gólu a pokud ho dáme my, tak oni budou muset dát dva," hodnotil kapitán Plzně Roman Hubník.

Na Plzni bylo vidět, že přes léto zapracovala na presinku, dobře kombinovala a na hřišti měla převahu, ovšem chyběl jí tlak do útočného vápna. Většina akcí končila už před vápnem a šance tak přicházely poskromnu.

Až ve 13. minutě Kolář poprvé vyzkoušel hostujícího gólmana, ale byl to pokus z téměř nulového úhlu a výsledkem byl jen roh. Při dalším rohu se odehrála strkanice mezi Baránkem a útočníkem Madatovem, který se teatrální simulací snažil vykoledovat vyloučení domácího stopera, sudí však oba potrestal žlutou kartou.

"Bary (Baránek) říkal, že mu nic neudělal. Neviděl jsem to, tak nevím. Oni ale hodně simulovali, byla to z jejich strany trochu komedie," prohlásil Hubník.

Největší šanci první půle měl ve 22. minutě Kolář, jenže místo střely z hranice vápna zbytečně volil přihrávku na hůře postaveného spoluhráče. "Musíme více střílet a mít větší odvahu chodit do šestnáctky. To je asi jediné, co mohu hráčům vytknout. Jinak makali a zatlačili Karabach tak, jak jsem v žádném jejich utkání neviděl," hodnotil trenér Roman Pivarník, pro kterého to byla soutěžní premiéra na lavičce Viktorie.

Domácím zatrnulo ve 38. minutě, kdy Limberskému unikal rychlonohý Quintana a byl u míče dříve než vybíhající gólman Kozáčik. Situaci však nezvládl a Limberský s Kozáčikem nebezpečí odvrátili. Nakonec mohli jít do šaten veseleji plzeňští, ale Ďuriš z otočky napálil míč jen těsně vedle.

Po změně stran Plzeň přeci jen přidala, Hrošovský však pálil nad a Petržela nepropálil hráče před sebou. V 63. minutě byla Plzeň nejblíže gólu: střídající Krmenčík po minutě na hřišti hlavičkoval po rohu, ale míč se otřel jen o tyčku.

V 75. minutě si Plzeň situaci hodně zkomplikovala, když Baránek na půlící čáře podkopl soupeře zezadu a sudí mu ukázal druhou žlutou a následně červenou kartu. I tak mohl český mistr vyhrát. Do šance se dral Krmenčík, ale místo střely se snažil vymodlit penaltu. Sudí se jeho přihraným pádem nenechal oklamat.

"Michael to měl vyřešit lépe. Hlavně první dotyk s míčem neměl dobrý, ale stále byl v lepší pozici a měl se snažit zakončit," připustil Pivarník. "Ve druhé půli jsme si vytvořili ještě větší tlak, ale když hráče Karabachu začaly chytat křeče, tak nás přibrzdilo vyloučení Baránka. Ten za celý zápas jednou fauloval a dostal dvě žluté karty. Máme ale nulu vzadu a bezbranková remíza doma je do odvety nejpřijatelnější výsledek, když se nevyhraje," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud