26. srpna 2016 • 07:39

Můj nejhezčí fotbalový den, řekl Pokorný po nominaci a postupu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Obránce Lukáš Pokorný zažil ve čtvrtek nejhezčí den svého fotbalového života. Třiadvacetiletého stopera nejprve šokovala premiérová nominace do národního týmu a večer dovedl jako kapitán Liberec po výhře 3:0 nad Larnakou do základní skupiny Evropské ligy. Tu si Slovan zahraje ve druhé sezoně po sobě.


"Co se týče fotbalového života, je to můj nejhezčí den. Když jsem byl malý, ani jsem nečekal, že bych něco takového mohl dokázat. Jsem hrozně šťastný a doufám, že to bude pokračovat. Taková cesta je hezká, doufám, že na ní vydržím," řekl novinářům Pokorný.

Když se dozvěděl, že jej nový trenér reprezentace Karel Jarolím povolal na zápasy s Arménií a Severním Irskem, nemohl tomu uvěřit. "Pro mě to byl blesk z čistého nebe, já jsem to vůbec nečekal. A bylo to ještě takové vtipné, že jsem šel po obědě před zápasem spát a vypnul si telefon. Pak se probudím a tam 30 smsek a nepřijaté hovory," líčil Pokorný.

"Říkám si, co se děje. Koukám na internet a tam moje jméno. Ani jsem to moc nechápal, protože žádné náznaky jsem neměl. O to víc si toho vážím, snad to bude dobré," doplnil Pokorný.

Večer pak s Libercem dosáhl na druhý postup do základní skupiny Evropské ligy za sebou. "Myslím, že ten dvojzápas s Larnakou byl možná trošku snadnější než minulý rok, podle mě Hajduk Split nás vloni potrápil víc. Ale tím to nechci snižovat, oba postupy řadím na stejnou úroveň," prohlásil Pokorný.

"Museli jsme předvést skvělý výkon, abychom postoupili. To se nám první poločas dařilo. Co jsem tady v Liberci, tak jsme takový poločas ještě neodehráli. Dařilo se nám všechno, bylo to až neskutečné. Hráli jsme skvěle," dodal Pokorný.

Premiérovou pozvánku do reprezentace si vysloužil i spoluhráč Jan Sýkora a oslavil ji hattrickem. "Podle mě ta pozvánka ho taky trošku motivovala. On na tréninku skoro nedá gól a dneska dal tři," smál se Pokorný.

Byl rád, že Liberec udržel čisté konto. A to i po jeho zákroku, po němž následovala v závěru penalta. "Prý jsem ho tam fauloval, nevím, kouknu se na to. Ale Martin (Dúbravka) nás skvěle zachránil," řekl Pokorný a už plánoval, s kým by si chtěl zahrát ve skupině. "Teď máme vysněnou skupinu, Manchester United, Ajax a Dundalk," dodal Pokorný, když ještě nevěděl, že United a Ajax figurují ve stejném koši a nemohou být v jedné skupině.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud