28. srpna 2016 • 12:55

Podle Klimenty se Pardubice na ledě Frölundy zlepšily pozdě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Pardubic se sice v sobotním utkání Ligy mistrů na ledě Frölundy zvedli po nevydařené úvodní třetině, ale dohnat ztrátu už proti obhájci triumfu nedokázali a prohráli 2:5. Podle útočníka Dynama Tomáše Klimenty prohrané úvodní dějství 0:3 sebralo týmu šanci zopakovat podobný úspěch jako před týdnem doma. Tam Pardubice zdolaly Frölundu 3:2 po samostatných nájezdech.


"Nevíme, co se dělo v prvním dějství. Kdybychom to věděli, tak bychom takhle nehráli. Zkrátka jsme nebruslili, faulovali jsme, dali nám tři branky a rozhodli utkání ve svůj prospěch," řekl Klimenta klubovému serveru.

Frölunda podle dvaatřicetileté letní posily Dynama z Mladé Boleslavi opanovala v úvodním dějství dění na ledě. Poměr střel na branku byl v úvodním dějství 13:4 pro klub z Göteborgu.

"Před zápasem jsme si říkali, že chceme hrát jinak - odvážněji. Bohužel se nám to nedařilo. Dali nám dva svižné góly, byli všude rychleji. V první třetině byli jasně lepší. Pak jsme si ověřili, že s nimi hrát můžeme, to už ale bylo spíše pozdě," podotkl Klimenta.

V druhém dějství Pardubice dokázaly snížit na 2:3. "Hlavně jsme zlepšili pohyb, napadali jsme je a oni si najednou nevěděli rady s rozehrávkou. Myslím si, že jsme si vypracovali i dost šancí, možná jsme měli vyrovnat na 3:3 ve druhé třetině, příležitosti jsme na to měli. To, co jsme předváděli ve druhé třetině, tím bychom se chtěli prezentovat v sezoně," prohlásil bývalý hráč Liberce a Třince.

První branku Pardubic vstřelil Klimenta ve 33. minutě, kdy se po sólu prokličkoval až před Johana Gustafssona a nedal mu rychlým forhendovým zakončením šanci. "Věděl jsem, co chci dělat. Prohodil jsem ho do bekhendu a věděl jsem, že jej budu stahovat zpátky. Každopádně jsem věděl, kam budu střílet. Přesně tak jsem chtěl zakončit," popsal drzý průnik zakončený gólem.

Na rozdíl jediné branky snížil Petr Sýkora v přesilovce, ale v úvodu třetí třetiny Frölunda upravila na 4:2 a v závěru v power play dovršila výsledek. "Byla obrovská škoda, že jsme dostali gól hned v první minutě, to je špatně. Ve druhém střídání zvýšili na 4:2, to nás shodilo dolů," řekl Klimenta.

"Dá se s nimi hrát, ale člověk to musí vydržet celých šedesát minut. Pokud chvíli vypustíte, dají vám dva tři góly a už se z toho nezvednete. Druhá třetina ale může být naší inspirací pro další zápasy," doplnil Klimenta.

Zatímco Frölunda má se sedmi body ze tří zápasů jistý postup, Pardubice budou bojovat o posun do prvního kola play off s Wolfsburgem. Po dvou duelech má Dynamo na kontě dva body, německý klub zatím v jediném utkání s Frölundou nebodoval. Pardubice přivítají Wolfsburg doma v neděli 4. září a na jeho ledě se představí o tři dny později.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud