30. srpna 2016 • 19:33

Suchý věří, že naváže na spolupráci s Jarolímem ze Slavie

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Stoper Marek Suchý se těší na éru pod novým trenérem fotbalové reprezentace Karlem Jarolímem o to víc, že pod ním před jedenácti lety začínal svou ligovou kariéru ve Slavii. Nynější stoper Basileje by měl být jedním ze stavebních kamenů obměněného národního týmu a v úvodních dvou utkáních s Arménií a Severním Irskem dokonce možná bude i kapitánem.


"Těším se hrozně moc. Období, co jsme spolu s trenérem zažili ve Slavii, bylo skvělé. Pro mě osobně bylo strašně důležité v mé kariéře. Věřím, že na naši spolupráci navážeme, ale není to jen o nás, ale o celém týmu," řekl na tiskové konferenci před středečním přípravným duelem s Arménií Suchý.

"Kvalifikace je v neděli, je dobře, že máme ještě zápas s Arménií. Je to vždy něco jiného než trénink. Je potřeba, abychom si vyzkoušeli věci v zápase před nedělí. Přípravný zápas taky samozřejmě chceme vyhrát. Chceme kvalifikaci dobře začít, protože je to pro nás velká výzva," dodal Suchý směrem k nedělnímu vstupu do světového kvalifikace se Severním Irskem.

Jelikož kvůli zranění chybí Tomáš Sivok a Tomáš Rosický ještě neoznámil, zda bude v reprezentaci pokračovat, mohl by být Suchý proti Arménii a Severním Irům kapitánem.

"Zatím jsme se o tom ještě nebavili, to bude spíš otázka na trenéra. Někteří hráči jako Tomáš Sivok, Tomáš Rosický tu nejsou. Uvidíme, jak to bude," konstatoval Suchý.

Reprezentanti během prvního srazu už stihli absolvovat například přednášku o zdravé výživě, na kterou Jarolím hodně dbá. "Trenér měl nějaké slovo, jak by to mělo vypadat. Jeho filozofii samozřejmě moc dobře znám. Měli jsme zajímavou přednášku o výživě, vím z doby, kdy jsme spolu působili ve Slavii, že na to hodně dbá a vyžaduje to od hráčů," uvedl Suchý.

"Myslím, že dneska už to nikoho nepřekvapí. Jak v klubu v Česku nebo v cizině se s tím kluci setkali. Když jsme se o tom bavili, bylo to úplně v pohodě. Nebylo to nic extra nového," dodal osmadvacetiletý stoper.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud