27. září 2016 • 20:38

Kometa porazila Litvínov hladce 7:1, dva góly dala v oslabení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Komety Brno porazili v 7. kole extraligy Litvínov hladce 7:1 a udrželi si druhé místo v tabulce s jednobodovou ztrátou na lídra soutěže Třinec. K vysokému vítězství pomohly Brňanům dva góly ve vlastním oslabení. Dvě branky a jednu asistenci si připsal Martin Dočekal a tři body zaznamenal za gól a dvě přihrávky také Jan Káňa.


"Sehráli jsme nejhorší utkání v dosavadním průběhu extraligy. Soupeř byl jednoznačně lepší. My jsme se s jeho hrou nedokázali srovnat. Kometa zaslouženě vyhrála," řekl po utkání trenér Litvínova Radim Rulík.

Přitom hned v úvodu zápasu potvrdil Litvínov jednu ze svých silných zbraní v podobě početní převahy. První přesilovku v utkání zužitkoval ve třetí minutě obránce Gula, který dotlačil do sítě odražený kotouč po Nejezchlebově střele. Kometa rychle odpověděla stejným způsobem, z početní výhody vyrovnal dělovkou od modré čáry Štencel.

Dravěji hrající Brňané postupně získali územní převahu, Severočeši měli hlavní nebezpečí v produktivní Hüblově řadě. Z tlaku se podařilo Brňanům přidat v 11. minutě druhou branku, když Káňovo nahození kotouče tečoval před brankářem Halászem pohotově Dočekal.

"Střelbu speciálně netrénuji. Myslím si, že mám velkou ránu. Musím to využívat a hodně střílet," okomentoval svou bilanci autor dvou dnešních gólů Martin Dočekal.

Severočeši zvýšili v úvodu druhé třetiny aktivitu, vypracovali si územní převahu, v koncovce si neporadili s brankářem Vejmelkou. Kometa vyrážela k rychlým protiútokům, ovšem Vojtěch Němec a Hruška nevyzráli při sólových nájezdech na gólmana Halásze.

Postupně převzali domácí hokejisté režii zápasu do svých rukou. Začali přehrávat soupeře v osobních soubojích a z tlaku přidali další dvě branky Dočekal s Káňou. Naopak Litvínov měl nejblíže ke korigování výsledku v oslabení, kdy Pavelka po úniku trefil tyčku.

Pohroma postihla Severočechy hned v úvodu závěrečné třetiny, kdy při přesilovce inkasovali v rozmezí 54 sekund po střelách Čermáka a Erata rychlé dva góly a definitivně ztratili naději na případný zvrat.

"Do přesilovky v začátku třetí třetiny jsme šli s pozměněnou sestavou, která měla něco přinést. Dva inkasované góly při přesilovce nám vzaly veškerou naději," posteskl si kouč Severočechů Rulík.

Střelecký účet uzavřel při přesilovce svým prvním extraligovým gólem v dresu Brna obránce Ondřej Němec. "Vyjma sedmi minut druhé třetiny, kdy jsme za stavu 2:1 měli hluché místo a nemohli jsme nabrat dech, jsme odehráli velmi dobré utkání. Dokázali jsme proměňovat šance, uvedl asistent brněnského trenéra Martin Pešout, který si nemyslel, že by Litvínov hrál špatně. "Bylo to o tom, že jsme příležitosti proměňovali. Podržel nás také brankář Vejmelka," dodal Pešout.

Kometa oplatila Litvínovu dvě domácí prohry z minulé sezony, po posledním debaklu 1:6 ze začátku února ukončil svou brněnskou misi trenér Alois Hadamczik.

Kometa je nyní stále na úspěšné vlně. "Očekává se od nás, že budeme hrát nahoře. Jsme rádi, že nám to jde. Budeme dělat všechno pro to, abychom v tom pokračovali. Zatím jsme v psychické pohodě," tvrdí útočník Brna Jan Káňa.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud