29. září 2016 • 21:41

Jedna vlaštovka jaro nedělá, řekl po Interu dvougólový Kadlec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Sparty sice dnes v Evropské lize výhrou 3:1 nad Interem Milán ukončili výsledkovou i herní mizérii, podle Václava Kadlece se však nesmějí nechat ukolébat. Autor dvou branek je přesvědčen, že pokud letenský celek v neděli neporazí v domácí soutěži Brno, vrátí se všechno do starých kolejí.


"Kdyby nám někdo před zápasem řekl, že vyhrajeme a ještě takovým stylem, kdy bude mít Inter jednu šanci za zápas, tak bychom mu těžko věřili," řekl Kadlec novinářům. "Ale stalo se a jsme spokojení. Je vidět, že fotbal umíme, teď to jen předvádět každý zápas," dodal.

Sparta nastoupila poprvé pod vedením dosavadního asistenta a trenéra dorostu Davida Holoubka, který nahradil v pondělí odvolaného Zdeňka Ščasného a proti Interu prožil první zápas v roli hlavního kouče mezi dospělými. A pomohl domácím k první výhře po čtyřech soutěžních zápasech.

"Snažil se nás motivovat a určil taktiku, se kterou jsme nastoupili. Ale zase tak jiné to nebylo, protože za dva dny toho moc nejde změnit. Chtěli jsme se odpíchnout od dobré obrany a hrát na brejky, což Sparta doma moc nehraje," uvedl Kadlec. "Ale pokud nevyhrajeme v Brně, tak se to vrátí do starých kolejí. Jedna vlaštovka jaro nedělá," přidal.

Holoubek sáhl k několika změnám, když do základní sestavy vrátil Daniela Holzera s Alešem Čermákem a šanci dostal také Michal Sáček. "Byl to těžký test a musím smeknout před mladýma klukama, protože jak Čermi, tak Sáči i Dan Holzer zahráli výborně a mě osobně to trošku překvapilo," prohlásil.

Kadlec se pod výhru podepsal góly, které oba vstřelil v prvním poločase. "Inter byl vzadu hodně nejistý, každý balon za obranu smrděl," řekl čtyřiadvacetiletý český reprezentant. "Po prvním gólu jsem si začal říkat, že bychom mohli vyhrát. Po druhém už jsem si byl jistej," dodal.

Inter sice dvacet minut před koncem snížil na 1:2, ale Mario Holek vzápětí vrátil Spartě dvoubrankové vedení. "Nebylo to z nějakého tlaku, měli jsme zápas pod kontrolou. Byla to jediná akce a musím nás pochválit, že jsme i po gólu hráli pořád stejně a nikam jsme nezalezli a neodkopávali jsme balony," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud