30. září 2016 • 01:23

Poznar: Bod z Vídně je plusový, ale chceme být lepší

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočník Plzně Tomáš Poznar měl po remíze 0:0 s Austrií Vídeň smíšené pocity. Venkovní bod z druhého utkání skupiny Evropské ligy považoval za plusový, na druhou stranu uznal, že fotbalisté Viktorie včetně jeho mohou hrát lépe.


"Trošku smíšené pocity, hlavně z důvodu, že jsme v některých pasážích trochu vypadli ze hry, i když jsme je také místy přehrávali. Někdy jsme si to zkomplikovali, byly tam laciné ztráty. Měli nebezpečné standardky, ale naše obrana pracovala dobře," řekl Poznar novinářům po čtvrtečním utkání.

V základní sestavě nastoupil po boku Marka Bakoše, ale ani jeden z hostujících útočníků se moc neprosadil. "V prvním poločase to tam od nás bylo špatné. Ve druhém poločase už jsme drželi balon, byly tam šance, kdy jsme z toho mohli něco vytěžit, ale závěr jsme si zbytečně zkomplikovali. Měli tam spoustu standardek," uvedl osmadvacetiletý útočník.

"Bereme bod z venku, ale chceme být lepší. Když budu hodnotit sám sebe, tak mě některé ztráty mrzí a toho se musím vyvarovat, abych byl pro tým ještě přínosnější," přidal Poznar.

Na hřišti sváděl souboje i s českým obráncem Patriziem Stronatim, který nastoupil k prvnímu soutěžnímu zápasu sezony. "Znám ho z Baníku, je to silový hráč. Je ale vidět, že není ještě rozehraný, mohli jsme ho tam párkrát vychytat. Měl tam pár takových situací, kdy se bál hrát, ale podal slušný výkon. My jsme měli tu obranu víc provětrat," prohlásil Poznar.

Plzeň i ve druhém kole EL remizovala a ve skupině E ztrácí dva body na AS Řím i vídeňské mužstvo. "Kdybychom tady prohráli, tak by to bylo těžší, protože by Austria odskočila hodně. Ale my jsme je obrali o body, pro nás jde o plusový bod do tabulky," konstatoval vysoký forvard.

Po srpnovém příchodu ze Zlína se ve Viktorii stále rozkoukává. "Řekněme, že ty evropské zápasy jsou o něčem jiném, než jsem si myslel. Je to fotbal skvělých hráčů, je to hodně rychlé a zvykám si postupně. Ze začátku jsem s tím měl trochu problém, pak jsem se dostal do hry víc," přiznal Poznar.

"Největší rozdíl je v tom, že nemáte skoro čas. Zvlášť tak důrazný a silový tým jako je Austria, která vás hned napadá. Stopeři a střední záložníci byli hodně silní do soubojů, takže jsme to pocítili, mám pár šrámů, ale dobré," dodal zlínský odchovanec.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud