28. října 2016 • 13:43

Nevyužitý talent Oden už NBA hrát nebude

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Někdejší první hráč draftu NBA Greg Oden definitivně skončil s profesionálním basketbalem. Osmadvacetiletý pivot, jehož slibnou kariéru zdecimovala v uplynulých deseti letech zranění, nyní opět studuje a působí jako trenér na univerzitě v Ohiu. Listu IndyStar řekl, že s jeho hráčskou kariérou "je konec".


Oden v roce 2007 přivedl Ohio State Buckeyes do finále NCAA a následně se stal jedničkou tradičního výběru talentů do NBA. Portland mu dal přednost před Kevinem Durantem, z něhož je dnes superstar zámořské ligy. Naopak Oden přišel kvůli zranění kolena o celou první sezonu, ani tu následující neodehrál celou a v té další si po necelých dvou měsících zlomil čéšku. Následovala více než tříletá pauza, po níž dostal šanci v Miami, ale tam se po 21 odehraných zápasech jeho celková bilance v NBA zastavila na pouhých 114 startech včetně play off.

Mimo palubovky navíc začal mít problémy s alkoholem a předloni skončil ve vazbě kvůli fyzickému napadení bývalé přítelkyně. Dostal pokutu, podmínku a musel navštěvovat poradnu a absolvovat setkání Anonymních alkoholiků. Vloni se pokusil oživit kariéru v čínské lize, ale z klubu Ťiang-su Dragons byl po 25 zápasech předčasně uvolněn.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud