22. prosince 2016 • 20:51

Sparta bez problémů vyhrála v Olomouci, rozhodla ve druhé třetině

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Sparty vyhráli v 31. kole extraligy na ledě Olomouce 5:1 a po úterní porážce v Třinci se tak vrátili zpět na vítěznou vlnu. Pražané utkání na Hané rozhodli ve druhé třetině, ve které vstřelili čtyři body.


"Sparta nás ve všech činnostech přehrávala a její vítězství bylo naprosto zasloužené. Je to kvalitní mužstvo. Největší rozdíl byl v proměňování šancí. Oni je dávají, my neproměníme situace dva na jednoho, tři na jednoho. Nepamatuji si, kdy jsme z této situace dali branku," řekl trenér domácích Zdeněk Venera.

Hosté mohli jít do vedení bleskově, již v první minutě chyboval v rozehrávce Knotek a sparťanskou kombinaci zakončoval, pro Hanáky naštěstí do Konráda, Hlinka. Sparta byla v první polovině úvodní části aktivnější, ale Hanáci nenechali hosty dorážet nebo clonit Konrádovi, který střely z dálky bez potíží pochytal.

Ve 13. minutě už ale šli Pražané do vedení. Po další chybě v rozehrávce poslal Netík, který se vrátil do sestavy Sparty po měsíční pauze, do šance Formana, jenž otevřel skóre. Kohouti se do pořádné šance dostali až v závěru třetiny, Škůrkovu střelu málem dorazil za záda Pöpperleho Knotek.

Ve 23. minutě už vedla Sparta 2:0. Klimek ujel po křídle a trefil se přesně mezi tělo a vyrážečku Konráda. O minutu později proměnila dvojice Vrána - Hlinka přesilovku a hosté mířili za jasnou výhrou.

Domácí mohli snížil také v početní převaze, Knotek však ani nadvakrát nevyzrál na Pöpperleho. V oslabení pak uháněl na brankáře hostí Skladaný, i on trefil jen beton soupeřova gólmana.

V polovině utkání překonal Konráda obránce Sparty Mikuš a hosté už měli čtyřbrankový náskok. Hanáci demonstrovali svoji nemohoucnost při přečísleních tři na jednoho, které měli v krátké sekvenci tři. Ani jednou však nevystřelili. Sparta se naopak prosazovala s lehkostí, což dokumentoval Kudrna. A pro domácí mohlo být ještě hůře, Konrád ale šance Vrány a Nedomlela zlikvidoval.

"Už v první třetině jsme byli lepší, ale nepodařilo se nám to potvrdit střelecky. Ve druhé už jsme šance proměnili," uvedl útočník Lukáš Klimek. "Po čtyřech rychlých brankách bylo v podstatě po zápase," dodal.

Poslední část utkání začala tlakem Mory, dobré šance měli Holec s Knotkem. Pöpperle byl ale pozorný. Sparta hrála v obraně pozorně, přesto mohl snížit Rác, ani on ale brankáře hostů nepřekonal. Čestného gólu se nakonec domácí dočkali ve 49. minutě, kdy v přesilovce připravil Pöpperleho o možnou nulu Laš.

"V poslední už jsme polevili a Olomouc nás přehrávala, ale dala nám jen jednu branku," řekl trenér hostů Jiří Veber. "V Třinci jsme pár šancí nevyužili, dnes jsme je dokázali proměňovat a to byl ten zásadní rozdíl," doplnil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud