23. prosince 2016 • 09:21

Lulič dostal za nevhodné poznámky o Rüdigerovi distanc a pokutu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Bosenský fotbalový obránce Lazia Řím Senad Lulič byl za nevhodné poznámky o německém hráči konkurenčního AS Antoniu Rüdigerovi po římském derby potrestán dvacetidenním zákazem startu a pokutou 10.000 eur (zhruba 270.000 korun). Italský svaz neklasifikoval jeho slova jako rasistická, ale jako urážlivá a nevhodná. Vzhledem k vánoční přestávce přijde Lulič pouze o lednové utkání s Crotone.


Bosenský reprezentant po prosincové porážce 0:2 ve vypjatém derby uvedl, že Rüdiger domácí hráče před utkáním provokoval a že se chová jako fenomén, i když ještě před dvěma lety prodával na ulici ve Stuttgartu ponožky a pásky.

Den po zápase Lulič na sociální síti napsal, že si uvědomil, že na provokaci zareagoval rovněž provokací. Vzápětí se omluvil, že se nechal strhnout vypjatou atmosférou. "Pocházím ze země, která poznala, jaké tragédie mohou způsobit etnické předsudky," uvedl rodák z Mostaru.

Obránce Rüdiger, jehož matka pochází ze Sierry Leone a on sám má tmavou barvu pleti, se narodil v Berlíně. Na kontě má i jedenáct zápasů za německou reprezentaci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud