26. prosince 2016 • 20:53

Huml: Za naši bojovnost jsme si výhru zasloužili

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Chomutovský hokejový útočník Ivan Huml byl v zápase se Spartou u všeho podstatného. Nejdříve vyrovnal stav utkání na 1:1, poté kvůli jeho vyloučení Piráti podruhé inkasovali. Nakonec se asistencí podílel na rozhodující akci, která Pirátům zajistila výhru 3:2.


"S třemi body ze Sparty jsme spokojení. Přijeli jsme sem s tím, že musíme odehrát dobré utkání, abychom bodovali. A to se nám povedlo," pochvaloval si Huml výkon svého týmu v rozhovoru s novináři. "Nechci říct, že jsme vyhráli zaslouženě, zápas byl velmi vyrovnaný, ale myslím si, že díky naší bojovnosti jsme si výhru zasloužili," myslí si Huml, který byl na straně Chomutova zvolen nejlepším hráčem utkání.

V úvodu to přitom na úspěch Pirátů, kteří na ledě Sparty prohráli poslední čtyři utkání s hrozivým celkovým skóre 1:23, moc nevypadalo. "Sparta dala rychlý gól, ale nám se povedlo vyrovnat a to bylo pro vývoj zápasu hrozně důležité. Věděli jsme, že Sparta na nás v první třetině vletí a že jestli přežijeme první třetinu, budeme s nimi schopní hrát vyrovnaný zápas," prohlásil Huml.

Ten svým 14. gólem v sezoně srovnal v šesté minutě stav zápasu na 1:1. "Jejich obránce udělal chybu, nechal si vypíchnout puk, před brankou byl závar, od modré čáry šel puk, otočil jsem se a hodil puk do prázdné branky," popsal vyrovnávací trefu její autor.

Pražané se při Humlově trestu dostali ještě v první třetině zpět do vedení, ale Piráti dokázali v prostřední části hry brankami v oslabení a početní výhodě skóre otočit. "Musíme se pochválit za to, že jsme výsledek dotáhli do konce. Bránit celou třetí třetinu proti Spartě vedení 3:2 není jednoduché. Až na pár výjimek si ale Sparta moc šancí nevytvořila," tvrdil asistent kapitána Michala Vondrky.

Chomutov dokázal Spartu porazit i ve třetím vzájemném duelu v sezoně. "Může nám to dodat sebevědomí, ale v dalším utkání jdeme na Pardubice, se kterými jsme dvakrát prohráli. Nesmíme si myslet, že když jsme porazili Spartu, budeme porážet kohokoli. Tak to v extralize nefunguje," uvědomuje si Huml.

Kladenskému odchovanci se v sezoně daří, aktuálně je druhým nejproduktivnějším hráčem Pirátů. "Hraju kolem dvaceti minut, trenér mě dává na led v klíčových okamžicích zápasu, nastupuju s Michalem Vondrkou a Markem Tomicou, takže by bylo smutné, kdybych si stěžoval, když mám takové hokejisty vedle sebe," prohlásil s úsměvem na tváři Huml.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud