22. ledna 2017 • 20:46

Montoya hned při debutu vyhrál exhibiční Race of Champions

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Bývalý pilot formule 1 Juan Pablo Montoya vyhrál v Miami exhibiční závod Race of Champions. Při premiéře této motoristické akce na americkém kontinentu porazil ve finále devítinásobného šampiona 24 hodin Le Mans Toma Kristensena z Dánska. Kolumbijský vítěz a v posledních letech účastník zámořské série IndyCar slavil triumf v Závodě šampionů hned při svém debutu.


Zato Kristensen startoval už počtrnácté a popáté se probil až do finále, ale celkového vítězství se ještě nedočkal. V minulém ročníku v Londýně prohrál s exmistrem světa formule 1 Sebastianem Vettelem z Německa. Ten při obhajobě prvenství nepostoupil na baseballovém stadionu Marlins Park ani ze základní skupiny, zasloužil se ale o vítězství Německa v týmové soutěži.

Vettel přitom v souboji národů reprezentoval sám, protože po poměrně těžké nehodě v individuálním klání musel na doporučení lékařů účast odříct jeho kolega z F1 Pascal Wehrlein. Vettel ve finále porazil ve dvou jízdách americké bratry Kurta a Kylea Bushovy, kteří závodí v sérii Nascar.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud