22. ledna 2017 • 23:01

Bylo to hrozně náročné, řekl o duelu s Karlovými Vary Jelínek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dvěma góly dovršil obrat ve třetí třetině liberecký hokejový útočník Petr Jelínek a zabránil bodové ztrátě extraligového lídra tabulky s posledními Karlovými Vary. Podle nejproduktivnějšího hráče Bílých Tygrů byl zápas hodně těžký a Jelínek si oddechl, že jeho tým dokázal třemi góly v závěrečné třetině otočit výsledek na 3:2.


"Když to takhle ve třetí třetině otočíte, tak to tým vždy nakopne," pochvaloval si Jelínek výsledek proti outsiderovi. "Byl to hrozně náročný zápas. S Karlovými Vary je to tak pokaždé. Hrají takový jednoduchý hokej, všechno nahoru a snaží se hrát na brejky."

Energie se ve druhé třetině trefila dvakrát během 66 vteřin, ale Bílí Tygři zlepšeným výkonem odpověděli. "První dvě třetiny jsme byli hrozní a oni dali dva góly, takže jsme se ani nemohli divit, že jsme prohrávali 0:2. Pak jsme si řekli, že zápas nevzdáme, a vletěli jsme do třetí třetiny a vyšlo to," pochvaloval si dvaatřicetiletý útočník, který si vylepšil bilanci na 30 bodů za 14 branek a 16 asistencí ze 40 zápasů této sezony.

"Nevím, jestli někdo očekával, že je přejedeme 10:0, já tedy ne, i když jsou poslední. Jejich hra se hodně zvedla a byli nepříjemní," pochválil Jelínek soupeře.

Myšlenky na bodový zisk nejhoršího týmu soutěže utnul trefami v 50. a 56. minutě a otočil výsledek z 1:2. "Při prvním gólu tam Sváča (Vladimír Svačina) vystřelil a puk ležel gólmanovi před betonem. Jen jsem tam píchnul a podjelo to pod ním. Při druhém Branko (Radivojevič) vystřelil, trefilo mě to do hokejky a šlo to za gólmana. Byly to šťastné góly," popsal Jelínek.

Úřadující mistr může pomýšlet na obhajobu Prezidentského poháru pro vítěze základní části extraligy, protože před druhým Třincem vede už o osm bodů. "Ještě máme jedenáct zápasů do konce, ale je to super, lépe se nám dýchá," dodal Jelínek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud