19. února 2017 • 21:15

Hned jsem věděl, že je zle, přiznal po faulu holí gólman Pöpperle

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
V podání gólmana velmi neobvykle skončil dnešní zápas proti brněnské Kometě pro oporu hokejové Sparty Tomáše Pöpperleho. Jednička týmu musela předčasně do kabin s trestem na pět minut a do konce utkání za bodnutí koncem hole. Zkušený gólman ve 37. minutě zcela zjevně bodl hostující kapitána Leoše Čermáka, který přes něho nechtěně přepadl.


"Byl tam celkově souběh nějakých věcí, ležel tam na mně hráč, já jsem vstával a ohnal jsem se po něm. Trošku stupidní. Spíš tedy hodně stupidní... Věděl jsem hned, že je zle, aniž bych věděl, kam jsem ho trefil, nebo netrefil. Bylo mi to jasné," přiznal Pöpperle novinářům.

Prožil si pak v kabině hodně krušné momenty. "To bylo hrozný. Kluci nemuseli ani nic říkat. Za stavu 2:0 takhle oslabit tým, to je sbohem rozume... Až když jsme pak odskočili na těch 3:0, tak jsem se přece jen trochu uklidnil, že to kluci zvládli a že mě v tomhle podrželi," ocenil Pöpperle výkon spoluhráčů.

Otázkou je, co bude krátce před koncem základní části s Pöpperlem dál. V případě exemplárního trestu může jeho pauza vyšplhat až k deseti utkáním. Bývalý spoluhráč Štefan Ružička dostal koncem října trest na sedm zápasů, když se po Lukáši Vantuchovi ohnal holí a podle předsedy disciplinární komise Karla Holého použil hokejku jako zbraň.

"Vůbec nevím, co teď přijde. Netuším. Nemám ani představu, ještě jsem tohle nikdy nezažil. Takže uvidíme, co se bude dít. Nikdy jsem nemusel ani sledovat, jaké jsou za takový faul tresty, takže nevím, co může nastat," konstatoval Pöpperle. "Hráč nebyl zraněný, ale od posouzení jsou tady lidé, kteří jsou za to zodpovědní. Musím počkat, jaký ten trest bude," dodal Pöpperle.

Čermák žádnou vinu na celém incidentu necítil. "Srazil jsem s bekem a přepadl přes brankáře. Snažil jsem se zvednout, domácí hráč mě ale znovu povalil na brankáře. Vznikla mela a pak se po mě ohnal. Dostal jsem koncem hokejky do obličeje a sudí to posoudili, jak to posoudili," popsal Čermák.

Brněnský kapitán byl hlavně rád, že se vše obešlo bez zranění. "Zuby naštěstí vydržely. Samozřejmě to nebylo nic příjemného. Škoda, že jsme v dlouhé přesilovce zápas trochu nezdramatizovali. Mohli jsme se vrátit do utkání, ale přesilovky jsme dnes hráli hodně špatně," uvedl Čermák.

Vše dobře viděl i autor dvou sparťanských gólů Lukáš Pech. "Viděl jsem, jak tam na 'Pepísovi' ležel Leoš Čermák a nechtělo se mu moc vstávat. Faul to ale byl. S tím se teď musí Tomáš poprat. Vyplynulo to ze situace, ale samozřejmě se to nedělá. Tomáš si to sám dobře uvědomuje. Filip Novotný ho pak výborně zastoupil," řekl Pech.

"Takové věci by se neměly stávat. Z Tomášovy strany je to přešlap, ale i takové se občas stávají. Určitě to samozřejmě mrzí i samotného Tomáše. Bavili jsme se o tom jen málo; podíval se na mě a já hned věděl svoje. Už z videa jsem viděl, že nereagoval dobře. Tomáš i my všichni tady za to teď musíme nést důsledky," připustil trenér brankářů Sparty Petr Přikryl.

"Jak znám Tomáše, byla v tom asi spousta negativních emocí, ale nic zákeřného. Hned poté si vše uvědomil, ale už to nešlo vzít zpátky," uvedl asistent sparťanského kouče Zdeněk Moták.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud