21. února 2017 • 19:44

Zlín vyhrál ve Vítkovicích a přiblížil se předkolu play off

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Zlína zvládli dohrávku 42. kola extraligy ve Vítkovicích a po vítězství 4:2 se na rozdíl jediného bodu přiblížili desátému místu, které zaručuje účast v předkole play off. Hosté vedli po dvou gólech Davida Šťastného už 3:0, ale při vítkovické power play málem o vedení přišli. Zlín i počtvrté v sezoně proti Vítkovicím zabodoval.


Vítkovicím po reprezentační přestávce odešla forma a po dvou prohrách za sebou se protrápily i k třetí. Sotva ji mohlo vystihnout něco lépe než situace z 11. minuty: Bartošák při signalizovaném vyloučení opustil branku, ale spoluhráč Roman při ponechané výhodě po nedorozumění s obráncem poslal puk z rohu útočného pásma přes celé hřiště do vlastní sítě.

Klasický vlastní gól byl připsán Blaťákovi. "Viděl jsem, že máme výhodu, a chtěl jsem to uklidnit, bohužel došlo k nedorozumění. Chtěl jsem to dát na beka, bohužel on se rozjel k bráně a na modré tam už nikdo nebyl," řekl novinářům Roman.

Domácím ztěžkly ruce i nohy, pouze snaha byla na kompaktního soupeře málo. Hostům stačilo koncentrovaně bránit a využívat šance. Šťastný v 16. minutě nic nevymýšlel a po Popelkově přisunutí kotouče prostřelil z mezikruží Bartošáka švihem podruhé. "První dva góly byly vyloženě šťastné a pomohly nám. Pak už jsme se to vedení snažili jen ubránit až do konce. To se nám nakonec podařilo," řekl zlínský obránce Blaťák.

Do ještě větší beznaděje Vítkovické uvrhl třetím gólem opět Šťastný. Hned po 66 sekundách druhé části znovu využil soupeřovy chyby za Bartošákovou brankou a domácí brankář byl bez šancí. Vítkovicím vyšla alespoň rychlá odpověď. Roman podíl na smolném vlastním gólu odčinil šikovným průnikem, zasekávačkou a švihem pod horní tyč.

Ale kýžený impulz tím do domácích řad nevnesl. Hosté byli nebezpečnější a na třígólový rozdíl mohl skóre vrátit Holík, avšak další vítkovickou hrubku tentokrát sám před Bartošákem nepotrestal.

Hlavu a patu dostala hra domácích až v třetí části. Pohyblivějším a agresivnějším přístupem si vynutili převahu a ještě více pookřáli po kontaktním gólu. Ten dal v 49. minutě bývalým spoluhráčům Urbanec, jehož ránu od modré čáry těsně před Kašíkem tečoval ještě zlínský obránce Blaťák. "Myslím, že už od půlky druhé třetiny jsme hráli slušně. Měli jsme tlak do brány, ale už jsme to nesrovnali," řekl Roman.

Domácí dohrávali bez zraněného Tybora, kterého z ledu odnesli na nosítkách, a v závěru i díky přesilovce nebyli daleko od vyrovnání. V době největšího tlaku, který umocnilo odvolání gólmana, dokonce trefili tyč, ale nakonec kulečníkovým odrazem do prázdné branky přidal čtvrtý gól Bukarts. "Musím taky přiznat, že jsme měli hodně štěstí. Pro nás jsou to zlaté tři body a zůstáváme ve hře o desítku," řekl Blaťák.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud