24. února 2017 • 16:50

Kittel den po pádu slavil v závodu Kolem Abú Zabí etapový triumf

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Cyklisté Marcel Kittel a Caleb Ewan si ve druhé etapě závodu série WorldTour Kolem Abú Zabí vynahradili smolný pád těsně před koncem čtvrteční úvodní etapy. Německý týmový kolega Petra Vakoče ze stáje Quick-Step Floors dnes triumfoval poté, co Australana Ewana na cílové pásce přespurtoval. Kolega Romana Kreuzigera z Oricy doplatil na to, že příliš brzy zvedl ruce na oslavu vítězství.


Čeští cyklisté dojeli v hlavním pelotonu ve stejném čase jako vítěz. Kreuziger, jenž pomáhal Ewanovi připravit pozici pro spurt, byl klasifikován na 85. místě, Vakoč skončil 119. "Cítil jsem se líp a jistěji než včera. Jsem rád, že dnes v závěru jsem byl klukům k dispozici," řekl Kreuziger po dojezdu etapy.

Brit Mark Cavendish, jenž úvodní etapu ovládl, se tentokrát musel spokojit s třetím místem. V celkovém pořadí se ale udržel ve vedení před sobotní klíčovou etapou, v níž peloton čeká na závěrečných deseti kilometrech stoupání do výšky 1025 metrů nad mořem.

"Ten kopec jsem nikdy nejel, viděl jsem ho akorát na YouTube, takže mám představu, jak to asi může vypadat, ale zažiju ho až zítra (v sobotu) poprvé. Beru to tak, že je to dobrý test. Nechci nic velkého vyvozovat, ale je tady velmi kvalitní peloton, takže to ukáže, kdo jak na tom kdo je a co se bude moct očekávat během Tirrena a Paříž-Nice a podobných závodů," dodal Kreuziger.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud