1. března 2017 • 18:43

Rakouský kanonýr Vanek bude hrát s Jágrem za Floridu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Rakouský hokejista Thomas Vanek pomůže Floridě v bojích o postup do play off a stane se novým spoluhráčem Jaromíra Jágra a Jakuba Kindla. Třiatřicetiletý kanonýr byl do týmu Panterů vyměněn z Detroitu za obránce Dylana McIlratha a volbu ve třetím kole letošního draftu.


Pátý hráč draftu z roku 2003 Vanek se upsal Red Wings loni na rok s příjmem 2,6 milionu dolarů poté, co ho z kontraktu vykoupila Minnesota. Za Detroit, jemuž zůstane polovina částky na Rakušanův plat započítána pod platovým stropem, odehrál 48 utkání, v nichž si připsal 38 bodů za 15 gólů a 23 asistencí. Rudým křídlům přesto reálně hrozí, že skončí jejich šňůra 25 sezon v řadě, v nichž dokázali postoupit do bojů o Stanleyův pohár.

Syn slovenské matky a českého otce hrál v minulosti rovněž za Buffalo, New York Islanders a Montreal. Celkem má účastník Světového poháru v Torontu, kde hrál za Výběr Evropy, v základní části NHL na kontě 865 utkání a 687 bodů díky 331 brankám a 356 nahrávkám. V play off stihl za 63 duelů 34 bodů (20+14).

Čtyřiadvacetiletý McIlrath začínal ročník v New York Rangers, poté se přesunul na Floridu, ale působil především na farmě. Celkem má v NHL odehráno 44 utkání, třikrát skóroval, na dva góly přihrál.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud