22. března 2017 • 08:49

Útočník Sedlák prodloužil o dva roky smlouvu s Columbusem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český hokejový útočník Lukáš Sedlák prodloužil o dva roky smlouvu s Columbusem. Čtyřiadvacetiletý odchovanec Českých Budějovic, který v této sezoně v NHL debutoval, se mohl stát 1. července chráněným volným hráčem.


Sedlák má v současné době platnou roční dvoucestnou smlouvu na 600 tisíc dolarů, v případě pobytu na farmě mu zaručovala příjem 60 tisíc dolarů. Nyní uzavřel jednocestnou smlouvu, jež mu garantuje i při působení v AHL stejný plat. V nadcházející sezoně si Sedlák vydělá 800 tisíc dolarů a v ročníku 2018/19 ještě o 50 tisíc více.

V NHL má na kontě 56 zápasů a 13 bodů za sedm branek a šest asistencí. Columbus jej draftoval v roce 2011 v šestém kole na 158. pozici. Následně odešel z Českých Budějovic do juniorské ligy QMJHL, kde oblékal dva roky dres Chicoutimi Saguenéens.

Potom nastupoval na farmách Columbusu ve Springfieldu a Lake Erie v AHL, v které sehrál 159 utkání a připsal si 48 bodů za 28 gólů a 20 asistencí. V play off přidal v 21 zápasech devět branek a osm přihrávek. Loni s Lake Erie získal Calder Cup.

Blue Jackets rovněž uzavřeli nové dvouleté kontrakty s obráncem Scottem Harringtonem a útočníkem Markusem Hännikäinenem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud