22. března 2017 • 21:53

Po první třetině jsem s tím chtěl seknout, přiznal Machovský

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový brankář Matěj Machovský se skvělým výkonem a 43 úspěšnými zákroky podílel na výhře Plzně v pátém zápase čtvrtfinále play off extraligy na ledě Liberce, po které si Západočeši vynutili pokračování série. Po první třetině, za stavu 3:1 pro Tygry, přitom chtěl odstoupit z utkání.


"Chtěl jsem s tím seknout, abych řekl pravdu. Ale překecal mě trenér brankářů, abych zůstal, že to zvedneme. Což se stalo, otočili jsme to, jsme spokojení," řekl Machovský po výhře 5:3.

Plzeň se sice na ledě úřadujícího mistra ujala rychle vedení 1:0, ale pak začal soupeř dominovat a i díky přesilovým hrám skóre otočil. "S nástupy do třetin bojujeme celou sérii. Oni na nás vlítli, podařilo se jim dát tři góly po našich chybách. Kdybychom je neudělali, tak to bylo vyrovnané, ale udělali jsme hrubky," uvedl třiadvacetiletý gólman.

Od druhé třetiny se však Indiáni prezentovali mnohem lepším výkonem, pomohl jim i rychlý gól. Miroslav Indrák snížil na 2:3 po 50 sekundách. "Museli jsme hlavně zjednodušit hru. Chtěli jsme si nahrávat u nás v pásmu, což se nám nevyplatilo. Oni začali taky propadávat, využili jsme to a dávali góly," řekl Machovský.

Vysoký počet střel mu až tolik nevadil. "Náročné to bylo, jako každý zápas proti Liberci. Oni jsou do útoku extrémně silní. Jsem ale rád, že jsme to nevzdali, kluci zabrali, dali čtyři góly ve druhé třetině. A ve třetí jsme to umlátili," ocenil obětavé výkony spoluhráčů. "Každý gólman vám řekne, že když je pod tlakem a jde na něj hodně střel, tak se mu chytá dobře. Nemá pak čas přemýšlet nad ničím jiným. Jakmile máte chvilku, abyste vypli, přemýšlíte, co se může stát. Musíte ale také mít štěstí," doplnil.

Teď se Plzeňští pokusí uspět v pátek před vlastními fanoušky a vynutit si rozhodující sedmý zápas. "Je neskutečné, že se nám podaří obrátit výsledek 1:3 proti takovému týmu. Málokdy někdo vyhrál 4:0 jednu třetinu v Liberci, to se tady často nestává. Jsme rádi, že jsme vrátili sérii domů, před našimi fanoušky se nám bude hrát líp. Těšíme se na to," dodal Machovský.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud