27. března 2017 • 10:31

Hokejový útočník Bednář bude pokračovat v Hradci Králové

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Jaroslav Bednář bude i v příští sezoně působit v extraligovém Hradci Králové. Čtyřicetiletý kapitán Mountfieldu se s klubem, kterému pomohl v aktuální sezoně k historickému postupu do semifinále play off, domluvil na podmínkách nové roční smlouvy. Na východě Čech bude hrát nadále i slovenský útočník Roman Kukumberg.


"Ačkoli smlouvu podepsanou nemáme, s Jardou jsme si podali ruku a plácli na další spolupráci," uvedl předseda představenstva klubu Miroslav Schön v rozhovoru pro deník Sport. "S Jardou jsme měli dohodu, že si povíme koncem února. On totiž zastává názor, že v téhle době musí vědět, zda ho hokej baví a jestli mu jezdí nohy, jak sám říká. Takže jsme si sedli, přátelsky se pobavili a dohodli se," doplnil.

Dnes odpoledne pokračování Bednáře v klubu potvrdil i na oficiálním webu generální manažer Aleš Kmoníček. "Protože současné období před propuknutím historického semifinále je trochu hektické, učinili jsme prozatím pouze ústní dohodu, tu však obě strany považují za jasnou a danou. Podpis smlouvy by měl být již jen formalitou a je naplánován po skončení sezony. Doufám však, že to bude co nejdéle," řekl Kmoníček.

Zkušený útočník, jenž má ve sbírce vítězství v extralize se Slavií, triumf v ruské superlize v dresu Omsku a ve Švýcarsku vyhrál ligu s Davosem a Bernem, působí v Hradci Králové druhou sezonu. V základní části aktuálního ročníku Bednář nasbíral 47 bodů ve 49 zápasech a skončil čtvrtý v kanadském bodování, s 36 asistencemi byl nejlepší. V play off zatím přidal gól a šest finálních přihrávek.

V Hradci Králové bude v angažmá pokračovat i Kukumberg, aktuálně centr prvního útoku, ve kterém hraje i Bednář. "Roman hraje kvalitní sezonu, svou nejlepší v Hradci Králové. Z tohoto důvodu jsme na něj uplatnili opční právo," uvedl Kmoníček.

Šestatřicetiletý útočník působí v Mountfieldu třetí sezonu, ve 45 zápasech aktuálního ročníku základní části nasbíral 24 bodů za 12 branek a 12 asistencí ve 45 zápase. V pěti duelech čtvrtfinále přidal další tři body.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud