27. března 2017 • 12:45

Plat zraněného Colemana bude po dobu léčení hradit FIFA

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Mezinárodní fotbalová federace FIFA bude hradit plat irského obránce Evertonu Seamuse Colemana, zatímco se hráč bude léčit z dvojnásobné zlomeniny nohy. Zranění utrpěl v reprezentačním utkání s Walesem. FIFA odškodní Everton z prostředků programu na ochranu klubů.


Osmadvacetiletý Coleman byl z trávníku odnesen při pátečním kvalifikačním zápase o postup na mistrovství světa s Walesem v 69. minutě po tvrdém zákroku Neila Taylora, který zvednutou nohou při skluzu zasáhl soupeře do holeně. Velšský reprezentant rovnou dostal červenou kartu, zatímco irský kapitán byl odvezen do nemocnice. Po chirurgickém zákroku má pravou nohu zpevněnou šrouby a čeká ho minimálně půlroční pauza.

Coleman tak přijde o zbytek sezony Premier League a úvod té následující. FIFA bude Evertonu hradit škodu za zranění hráče během reprezentačních povinností tím, že pokryje jeho plat do doby, než začne trénovat.

FIFA má v programu na ochranu klubů, který byl spuštěn v roce 2012, připraveno 100 milionů eur (2,7 miliardy korun). Z toho může pokrýt plat hráče v maximální délce jednoho roku a výši 7,5 milionu eur.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud