27. března 2017 • 18:23

Hokejisté Veselý a Žižka prodloužili ve Zlíně smlouvy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kapitán hokejistů Zlína Ondřej Veselý a obránce Tomáš Žižka prodloužili smlouvy, jejich délku vedení klubu neuvedlo. Na novém dvouletém kontraktu s opcí se dohodl útočník Jiří Ondráček. Naopak v týmu končí obránce Oldřich Kotvan, který míří do Mladé Boleslavi, a také útočník Robert Říčka.


"Jsem rád, že můžu nadále působit ve Zlíně. Pevně věřím, že v příští sezoně nebudeme v play off chybět," uvedl na klubových stránkách Veselý, který odehrál v nejvyšší soutěži celkem 20 sezon a jako šestý hráč v historii české extraligy překročil začátkem března hranici 1100 zápasů.

Vedle Zlína hrál Veselý v extralize ve Vsetíně, Českých Budějovicích a Kometě Brno. Na začátku kariéry zkoušel štěstí v zámořské WHL v týmech Portland Winterhaws a Tri-City Americans. V nejvyšší soutěži absolvoval celkem 1105 zápasů a zaznamenal 215 branek.

Žižka nastoupil v české extralize v týmech Zlína, Slavie Praha a Komety Brno k 964 zápasům, ve kterých si připsal 262 kanadských bodů za 80 gólů a 182 asistencí.

Působil tři sezony v zámoří, když hrál převážně na farmě Los Angeles v týmu Manchester Monarchs v AHL. Na svém kontě má 25 zápasů v NHL s bilancí dvou branek a šesti nahrávek. Hrál i za Spartak Moskva.

"Neuvažoval jsem o jiné možnosti, prioritou bylo zůstat ve Zlíně. Vyrůstal jsem tady a v závěru své hráčské kariéry chci pomoci Zlínu, co nejdéle to půjde," řekl Žižka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud