28. března 2017 • 21:46

Jihlava v závěru otočila duel v Karlových Varech a vyhrála 4:3

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Jihlavy zvítězili v utkání 1. kola baráže o extraligu v Karlových Varech těsně 4:3. Domácí třikrát vedli, ale v posledních osmi minutách přišli o všechny body. V čase 54:01 rozhodl o výhře Dukly útočník Tomáš Kaláb, jenž využil přesilovku při vyloučení domácího kapitána Václava Skuhravého na pět minut a do konce utkání za sekání.


"Jsme samozřejmě rádi, že si z Varů vezeme vítězství. Nebylo to nic jednoduchého, soupeř byl od začátku velice aktivní. Po úvodu, kdy jsme se seznamovali s rychlostí hry a pohyb soupeře nám dělal trošku problémy, jsme se postupem času do utkání dostávali. Po naší chybě jsme dostali nešťastný gól na 2:3, ale potom nám samozřejmě pomohla pětiminutová přesilovka. Kluci celý zápas výborně pracovali. Dnešní vítězství nepodceňujeme, ale ani nepřeceňujeme," řekl kouč vítězů Petr Vlk.

Karlovy Vary sehrály závěr základní části a následnou skupinu o umístění brilantně, ale na začátku prvního barážového zápasu s Jihlavou na nich byla znát nervozita. Během úvodní dvacetiminutovky Energie rozhodně Duklu nepřehrávala. Při vyloučení Šidlíka sice Svobodu v 11. minutě prostřelil Rýgl, ale hosté dokázali srovnat 16 vteřin před koncem první přestávkou, když obrana domácích zapomněla na zcela osamoceného Diviše.

Z úvodního dějství je nutno vyzdvihnout gesto fair play v podání Skuhravého, který odvolal avizovaného vyloučení Hubáčka.

I ve druhé dvacetiminutovce pokračoval boj o každou píď ledu. Zkraje zaujala bekhendová střela Beránka, jež se zdála být gólovou, ale skončila jen na horní tyčce Svobodovy branky, což potvrdil sudím i jejich kolega u videa. Stěžejní okamžiky této fáze hry však přišly mezi 33. a 34. minutou, kdy nejprve karlovarský Dvořák obdržel za sekání trest na pět minut a do konce utkání, současně s ním však byli vyloučeni dva hráči Jihlavy. Nabídnutou přesilovku čtyři na tři využil Skuhravý. Po chvíli však dostali hosté šanci hrát přesilovku se dvěma muži v poli navíc, v níž se ujala Říhova střela, která Závorkovi vypadla z lapačky těsně za brankovou čáru.

"Dnes jsme dělali stupidní fauly, byli jsme moc vylučovaní. Dostat dvakrát pět minut, hrát tři proti pěti, to se strašně špatně hraje. Pokud disciplínu nezlepšíme, tak nemáme šanci. Můžete mít zkušenosti, jaké chcete, ale pokud hrajete pořád v oslabení, tak je to k ničemu. Dnešní prohru jsme si způsobili těmi vyloučeními sami," nezastíral domácí bek Vladimír Sičák.

Ve 46. minutě dostal domácí opět do vedení Beránek, ale Karlovy Vary i kvůli své vlastní nedisciplinovaností nakonec přišly jak o vedení, tak i o bodový zisk. Po zbytečném faulu Skuhravého hrála Jihlava opět dlouhou pětiminutovou přesilovku. Po Šidlíkově faulu se ve hře čtyři na čtyři nejprve prosadil střelou od modré čáry Bilčík a následně Šidlíkovu ránu tečoval počtvrté za záda Závorky Kaláb. Energii k vyrovnání nepomohla ani 47 vteřin dlouhá hra bez brankáře.

"Věděli jsme, že nás čeká urputný soupeř, který je rozjetý z play off, kde hrál těžkou sérii. Potvrdilo se to i v dnešním zápase, byl to obrovský boj. Bohužel když se dostaneme do vedení 3:2, vlastní nedisciplinovaností soupeři nabídneme šanci ten zápas zvrátit. A takhle dobrý tým, jakým Jihlava je, toho samozřejmě využila. My jsme dnešní zápas bohužel nezvládli," řekl asistent domácího kouče Mikuláš Antonik.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud