31. března 2017 • 20:35

Seman zajistil Jihlavě výhru v baráži nad Pardubicemi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Jihlavy vyhráli i druhé utkání baráže o extraligu, když po výhře na ledě Karlových Varů porazili doma Pardubice 4:3 v prodloužení. Utkání rozhodl svým druhým gólem v 63. minutě Filip Seman. Dukla tak vede s pěti body tabulku. Pardubice získaly první bod a jsou poslední, k výhře Dynamu nepomohly ani dvě branky Lukáše Nahodila.


"Myslím si, že jsme od začátku zápasu jsme šli více za vítězstvím než soupeř. Na konci první třetiny jsme dostali laciný gól, ale v prodloužení jsme nakonec rozhodli," radoval se trenér Dukly František Zeman.

Dukla vstoupila i do svého druhého barážového utkání výborně. Poprvé domácí publikum rozjásal Radek Hubáček, jenž na konci 13. minuty dorazil Kajínkovu střelu, kterou gólman Pardubic Martin Růžička neudržel. O necelé dvě minuty později bylo na Horáckém zimním stadionu ještě veseleji, protože zkrácenou přesilovou hru dokázal využít Adam Zeman.

Osm vteřin před koncem třetiny vrátil ale Pardubice do hry po samostatném úniku při přesilovce Tomášek, který překonal Škarka, jenž dostal tentokráte šanci v brance Dukly místo Svobody.

Ve druhé třetině měli hosté více ze hry a i svou druhou branku vstřelili v početní výhodě. V 34. minutě po teči Lukáše Nahodila bylo srovnáno. Dukla strhla vedení podruhé v zápase na svou stranu na začátku třetí části hry, kdy se v přesilovce prosadil Seman, který procedil puk mezi Růžičkovými betony.

Pardubice srovnaly při hře čtyři na čtyři, kdy se po závaru před brankovištěm se nejlépe zorientoval Nahodil. Vítěze zápasu nakonec určilo až prodloužení, ve kterém se dostal do brejku Seman a rozjásal fanoušky Dukly.

"Jihlava vyhrála zaslouženě. Leží na nás deka. Už asi rok a půl. Potřebovali bychom vyhrát vydřeně dva zápasy a snad bychom se pak zvedli," řekl trenér hostů Otakar Janecký.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud