5. dubna 2017 • 11:14

Na ME do Varšavy pojede sedm českých judistů včetně Krpálka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
V nominaci na mistrovství Evropy ve Varšavě je sedm českých judistů a ve výběru trenéra Petra Laciny nechybí ani olympijský vítěz Lukáš Krpálek. Šampion z Ria přitom původně zvažoval, že šampionát vynechá, nakonec se ale rozhodl startovat a měl by českému týmu pomoci i v soutěži družstev.


Česká výprava měla mezi muži jen dvakrát větší účast, v roce 2013 a loni se turnaje zúčastnilo osm reprezentantů. V minulosti byl tým ještě početnější díky startu žen, ty ale tentokrát opět v nominaci chybí.

"Nominaci na mistrovství Evropy splnili všichni zdraví závodníci užšího reprezentačního družstva," řekl šéftrenér Lacina.

Oproti loňskému výběru vypadli zranění Jaromír Ježek a Jaromír Musil, který od října nezávodí. "Ježek má poraněné koleno, zkusí se připravit na srpnové mistrovství světa," prohlásil Lacina.

Otazník visí také nad startem Michala Horáka ve váze nad 100 kilogramů. V nominaci zůstal, ale stále bojuje s následky zranění kolena z březnového turnaje v Casablance, kde vybojoval stříbro.

Členové reprezentačního výběru se nyní připravují na soustředění v maďarské Tatě. O víkendu se Ivan Petr, David Klammert a Krpálek vypraví do turecké Antalye na turnaj série Grand Prix, kde si ověří formu před šampionátem. Ten se uskuteční od 20. do 23. dubna ve varšavské Torwar Areně.

Nominace na ME judistů ve Varšavě:

Do 60 kg: Pavel Petřikov, David Pulkrábek,

do 73 kg: Jakub Ječmínek,

do 81 kg: Ivan Petr,

do 90 kg: David Klammert,

nad 100 kg: Michal Horák, Lukáš Krpálek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud