23. dubna 2017 • 22:17

Hokejistům Dukly děkovaly za postup do extraligy stovky fanoušků

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový tým Dukly Jihlava přivítalo při dnešním návratu z posledního zápasu baráže o extraligu v Pardubicích několik stovek fanoušků. Prvních ovací se hráči dočkali kolem 21:00 na ulici při vystupování z autobusu, oslavy pak pokračovaly na jejich domovském Horáckém zimním stadionu. Dukle se návrat do nejvyšší soutěže podařil po 12 letech. Dnešní prohra 2:4 Jihlavanům radost nevzala, protože do Pardubic jeli už s postupem v kapse.


"Chtěli jsme hráčům ještě jednou poděkovat za parádní sezonu," řekl předseda Spolku fanoušků HC Dukla Rostislav Krutiš. Fanoušci v červenožlutých dresech a s klubovými šálami se s hráči radovali přímo na ledové ploše. Skandovali a zpívali "To je naše Dukla", "Už jsme zase extraligoví" a "Hoši, děkujem".

Zaznívala také jména jednatele hokejového klubu Bedřicha Ščerbana a trenéra Petra Vlka. "Nikdy bych tohle nečekal, ta euforie těch lidí. Dělá to člověku radost, že vidí, že ta jeho práce není zbytečná, že ji někdo oceňuje," řekl ČTK Ščerban. "Už je po všem, dopadlo to dobře a teď to patří hráčům," doplnil Vlk.

Postup do nejvyšší soutěže měla Dukla jistý od pátečního duelu s Karlovými Vary, kdy na domácím stadionu získala potřebný bod. Po skončení zápasu odměnil vyprodaný Horácký stadion hráče Dukly téměř dvacetiminutovými ovacemi vestoje a mexickými vlnami.

O tom, že Dukla postoupí do extraligy, už před předposledním zápasem baráže nepochybovali zástupci vysočinské organizace Cechu klempířů, pokrývačů a tesařů ČR a spolku fanoušků. Před utkáním s Karlovými Vary v pátek společně vysadili ve Smetanových sadech v sousedství zimního stadionu lípu pojmenovanou Dukla. Strom připomíná 60. výročí založení klubu.

"Čekají nás fanoušci, každý den oslava a ve středu to tak nějak zakončíme společnou akcí. Prakticky od pátku jedeme v kuse, i když jsme včera polevili, čekal nás přeci jen zápas a nemohli jsme si to tolik dovolit. Ale tohle se musí oslavit," řekl po utkání v Pardubicích obránce Jiří Dobrovolný.

Přiznal, že pro některé hráče, kteří v posledním utkání baráže nenastoupili, jsou oslavy nepřetržité. "Ti pokračovali osmačtyřicet hodin. Jsem rád, že i když jsme ty hlavy dneska na rozbruslení ani v autobuse neměli nastavené na zápas ani my ostatní, tak jsme nic nevypustili a odehráli jsme zápas se ctí a s hlavou nahoře," doplnil Dobrovolný po prohře 2:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud