23. května 2017 • 10:46

Finále Evropské ligy podle UEFA teroristický útok nehrozí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Evropská fotbalová unie UEFA nemá žádné informace, že by středeční finále Evropské ligy mezi Ajaxem a Manchesterem United ve Stockholmu mohlo být terčem teroristického útoku. Uvedla to den poté, co se na koncertě v Manchesteru odpálil sebevražedný atentátník a zabil 22 lidí.


"UEFA je už několik měsíců v kontaktu se švédským svazem i úřady a při podobných jednáních je vždycky probírána i možnost teroristického útoku," citovala prohlášení unie agentura SID. UEFA připomněla, že po dubnovém útoku ve Stockholmu, při kterém útočník nákladním vozem zabil čtyři lidi, byla zvýšena bezpečnostní opatření.

Manchester United po teroristickému útoku požádal o zrušení dnešní předzápasové tiskové konference a UEFA mu vyhověla. Hráči a členové realizačního týmu "Rudých ďáblů" na tréninku ve Stockholmu uctili oběti minutou ticha.

"Ta tragická událost nás všechny hluboce zasáhla. Oběti a jejich rodiny jsou v našich myslích i srdcích," uvedl na klubovém twitteru trenér José Mourinho. "Je to naše práce a poletíme do Švédka ji dokončit. Tentokrát ale necestujeme s obvyklým natěšením na velký zápas," dodal.

United na twitteru vyjádřili soustrast pozůstalým po obětech útoku v Manchesteru a na stadionu Old Trafford stáhli vlajky na půl žerdi. Jejich soupeř Ajax zase přidal: "Z Amsterodamu s láskou do Manchesteru. Myslíme na všechny oběti i jejich blízké."

Ve Stockholmu od pondělí hlídkují policisté s obrněnými vozy a helikoptérami. Přesto se zástupci United během dneška setkají s bezpečnostními experty UEFA. "Celou noc jsme přehodnocovali naše bezpečnostní opatření a dnes rozhodneme, jak budeme pokračovat," citovala britská média mluvčího klubu.

pam ura

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud