26. května 2017 • 14:21

Chomutov získal útočníka Roba z Českých Budějovic

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočník Luboš Rob sice s Českými Budějovicemi nedosáhl v baráži na postup do hokejové extraligy, přesto bude hrát v příští sezoně nejvyšší soutěž. Dvaadvacetiletý hráč se stal posilou Chomutova, který bude jeho prvním působištěm mimo České Budějovice.


Jihočeský rodák by měl nahradit Davida Kämpfa, který podepsal dvouletou smlouvu s Chicagem. "Luboš má zkušenosti ze všech mládežnických reprezentací a na osmnáctkách si zahrál s Davidem Kämpfem a Ondřejem Kašem. Právě po odchodu prvně jmenovaného do NHL jsme hledali typologicky podobného centra," uvedl asistent trenéra Jan Šťastný na klubovém webu.

"I jeho příchod potvrzuje naši filozofii, kdy chceme dávat šanci mladým, neokoukaným a perspektivním hráčům, kteří mají zájem u nás hrát. Věříme, že Luboš bude za Davida adekvátní náhradou, protože jde o kvalitního agilního útočníka a střelce, který má hokej v genech po dědovi i otci," dodal Šťastný s odkazem na Jaroslava Pouzara a Luboše Roba staršího, který ukončil aktivní kariéru až po sezoně 2014/15.

Rob odehrál v minulém ročníku za České Budějovice v první lize včetně play off 45 utkání a připsal si 33 bodů za 13 gólů a 20 asistencí. V baráži nastoupil do 10 zápasů a jednou skóroval.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud