29. května 2017 • 18:39

Pětibojaři Křenková a Polívka byli na SP devátí ve štafetě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští moderní pětibojaři obsadili na Světovém poháru v Drzonkówě deváté místo ve smíšené štafetě. O lepší výsledek připravila Karolínu Křenkovou a Ondřeje Polívku bodová ztráta v šermu. Zvítězili Irové Natalya Coyleová a Arthur Lanigan-O'Keeffe před dvojicemi z Německa a Kazachstánu.


"Dneska být spokojení moc nemůžeme," uvedl reprezentační trenér Jakub Kučera, jehož svěřencům se v Polsku nevydařila šermířská část soutěže. "Hlavně Karolína se do toho vůbec nemohla dostat, trápila se. Ondra to dlouho držel, ale pak taky trochu odpadl. Takže už po druhé disciplíně bylo víceméně jasné, že dneska to na žádný velký výsledek nebude," řekl kouč v tiskové zprávě.

Malou šermířskou náplastí bylo pro českou štafetu alespoň bonusové kolo, ve kterém devatenáctiletá juniorka Křenková s Polívkou vyhráli pět zápasů za sebou. Také v parkuru ukázal český tým sílu, když obsadil druhou příčku.

"Čas byl hodně napnutý a tím, že nám relativně o nic nešlo, jsme s Ondrou zkoušeli kratší nájezdy. Udělal jednu chybu, ale jinak to zvládl dobře. Karolína měla výborného koně, na takhle kvalitního si na regionálních soutěžích nesedne. A zvládla ho skvěle," vyzdvihl Kučera.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud