13. srpna 2017 • 19:03

Mladá Boleslav neudržela vedení a v Karviné jen remizovala 1:1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Mladé Boleslavi se ani ve třetím kole nejvyšší soutěže nedočkali výhry. Přestože v Karviné po gólu Lukáše Magery ještě do závěru vedli, vítězství jim čtyři minuty před koncem sebral Jan Moravec. Středočeši získali první bod v sezoně, přesto v lize už pět zápasů čekají na tříbodový zápis. Karviná s Mladou Boleslaví od loňského postupu ani do třetice neprohrála.


Už kvůli dvěma prohrám v domácím prostředí se Mladá Boleslav v Karviné do soupeře pustila bez rozpaků a aktivně. Středočeši rychle zatlačili domácí před vápno, ale výraznou územní převahu nedokázali vyšperkovat finální přihrávkou do čisté šance. To se povedlo až po půlhodině Pauschekovi, který se protáhl podél pravé lajny a Klobásovu hlavičku po jeho přesném centru reflexivně zneškodnil brankář Berkovec.

Karvinští postupně otupili břity boleslavské převahy a ještě v první půli i zahrozili, ale Štěpanovskému rána z patnácti metrů moc nevyšla a o metr minula tyč.

Kouč Uhrin hned zkraje druhé půle ještě více posílil ofenzívu příchodem Komličenka a hosté znovu ovládli dění na trávníku. První šanci Magery ještě v 55. minutě Berkovec zlikvidoval, ale o čtyři minuty poté si mladoboleslavský dlouhán ve vápně zasekl obránce a pravačkou technicky už Berkovce obstřelil. "Bylo to přitom moji slabší pravačkou, ale bylo to dobře umístěné," řekl Magera.

Ještě jednou si to tváří v tváři Magera s Berkovcem rozdali v 65. minutě, ale karvinský gólman proti Magerově otočce vytáhl pohotový zákrok. I díky Berkovcovi zůstávali domácí ve hře a Panák málem hostující náskok v 71. minutě vymazal dělovkou zpoza šestnáctky, kterou Vejmola s problémy vyrazil. "Nevydrželi jsme bohužel hrát do konce, vlastní vinou jsme v závěru začali ztrácet balony ve středu hřiště," řekl boleslavský kouč Dušan Uhrin mladší.

Domácí v závěru zmobilizovali síly a nakonec ukradli Středočechům výhru díky Moravcovi, který po brejku usměrnil do sítě levačkou přihrávku střídajícího Ramireze. "Myslím, že jsme si remízu zasloužili. Musím pochválit mužstvo, že po obdrženém gólu nerezignovalo. Vytvořilo si tlak a šance a povedlo se vyrovnat," řekl karvinský trenér Jozef Weber.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud